Yıkım sırası yayla evlerinde

Giresun'dan sonra Gümüşhane yaylalarındaki binalar da yıkılmaya başlandı.Gümüşhane'nin değişik yaylalarında saptanan kaçak binalar tespit edilerek savcılığa bildirilmişti. Açılan davalar sonuçlanmaya başlandı. Torul ilçesine bağlı Zigana köyünün Saranoy Y

Yıkım sırası yayla evlerinde

Giresun'dan sonra Gümüşhane yaylalarındaki binalar da yıkılmaya başlandı.

Gümüşhane'nin değişik yaylalarında saptanan kaçak binalar tespit edilerek savcılığa bildirilmişti. Açılan davalar sonuçlanmaya başlandı. Torul ilçesine bağlı Zigana köyünün Saranoy Yaylası’nda bulunan bir bina, mahkeme kararıyla yıkıldı. Bina sahibi Yaşar Orhan, çevrede daha birçok bina bulunmasına karşın sadece kendi binasının yıkılmasına bir anlam veremediğini anlattı.

Yaşar Orhan, yayladaki binaların hiç birinin tapusunun olmadığını belirterek "Ben kimsenin binasının yıkılmasından yana değilim. Herkesin bu yaylaların temiz havasını teneffüs etmeye, soğuk suyunu içmeye hakkı var. Kaçak yapılaşmaya bende karşıyım ama devlet de vatandaşa yardımcı olsun. Bizde ona göre nereye nasıl bir bina yapacağımızı bilelim. Hem yol gösterici olmayacaksın hem de binayı yıkacaksın. Ben hiç kimsenin binasının yıkılmasına taraftar değilim. Sadece, neden benim binam yıkıldı? Bunu öğrenmek istiyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel