YGS'de birinci olunca...

 Aydınlıkevler mahallesinde açılan okulun açılış törenine Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç, okula ismi verilen geçtiğimiz yılın YGS birincisi Ömer Burak Terzi, ailesi ve

YGS'de birinci olunca...

 

Aydınlıkevler mahallesinde açılan okulun açılış törenine Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç, okula ismi verilen geçtiğimiz yılın YGS birincisi Ömer Burak Terzi, ailesi ve çok sayıda davetli katıldı.
 
Açılış töreninde konuşan Vali Kızılcık, açılışını yaptıkları okulun Türkiye’de bir ilk olduğunu belirterek “Açılışını yaptığımız ve ülkemizde ilk olan özel eğitim anaokulumuzda 32 ve 66 ay yaş grubu arasında bulunan ve daha fazla ihtimamı gerektiren yavrularımızın eğitimini gerçekleştirerek onları geleceğe hazırlamayı hedeflemekteyiz. Onlara sevgiyle yaklaşıldığında hiçbir eksikliklerinin olmadığını göreceğiz. Böylelikle biz de sosyal devlet olmanın gereğini yerine getirmiş olacağız” dedi.
 
Anaokulu binasının tamamen Trabzonlu hayırseverlerin bağışları ile oluşturulduğunu belirten Vali Kızılcık, “Eğitimi özendirmek ve Trabzon’umuzu 81 il arasında en başarılı iller arasına sokmak için bu projeyi uygulamaya koyarak bu okulu yaptık. Devletimizin bütçesinden bir şey çıkmadı.
 
Tamamen hayırseverlerimizin katkıları ve belediyemizin destekleriyle oluşturuldu. Her yıl üniversiteye giriş sınavlarında il birincisi olan çocuklarımızın isimlerini okullara vereceğiz. Böylece hem okul sayımızı, hem de eğitimde kaliteyi artırarak çocuklarımızın motive olmasını sağlayacağız. Bu proje kapsamında yaptırılan okulumuza 2012 yılında il birincisi ve Türkiye’de 224’üsü olan Ömer Burak Terzi isimli öğrencimizin ismini verdik. Burada okuyan yavrularımızın devletine ve milletine faydalı bireyler olarak yetişmesini ümit ediyoruz. Bu okulun yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon’un eğitimde hak ettiği seviyelere ulaşması adına tüm imkanların seferber edildiğini ifade ederek, başarısından ötürü okula adı verilen Ömer Burak Terzi’yi tebrik edip, onu yetiştiren ailesine ve öğretmenlerine teşekkür etti.
 
Öğrenci olarak adının bir okula verilmesi konusunda çok duygulandığını belirten Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi Ömer Burak Terzi ise, “Onur verici bir durum. Sınava hazırlanırken il birincisi olacak öğrencinin bir okula isminin verileceğini duyunca şevkim daha da arttı. Sonunda birinci olarak bunu başardım. Çok iyi bir uygulama. Bu tür uygulamalar öğrencinin başarısını olumlu yönde artırmaktadır. Sayın Valimize ve hocalarımıza çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
 
Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Vali Kızılcık, Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu ve tüm katılımcılar anaokulunu gezerek öğrencilere hediye dağıttı. Vali Kızılcık programın ardından horon oynayan öğrencilere eşlik etti.
 
Ömer Burak Terzi Özel Eğitim Anaokulu 3 bin metrekare alan üzerinde, 100 öğrenci kapasiteli ve 5 dersliğe sahip bulunuyor.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel