Yetiştirme yurdundan şampiyonluğa

Ordu'da 11 yıl önce erkek yetiştirme yurdunda güreş sporuna başlayan ve çeşitli şampiyonalarda elde ettiği başarıların ardından 2011 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Güreş Kulübü'ne transfer olan milli güreşçi Fatih Başköy, Avrupa ve dünya şampiyona

Yetiştirme yurdundan şampiyonluğa
Ordu'da 11 yıl önce erkek yetiştirme yurdunda güreş sporuna başlayan ve çeşitli şampiyonalarda elde ettiği başarıların ardından 2011 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Güreş Kulübü'ne transfer olan milli güreşçi Fatih Başköy, Avrupa ve dünya şampiyonalarında yeni başarılar elde etmek istiyor.
 
Erkek yetiştirme yurdunda kaldığı dönemde antrenörlerinin tavsiyesi üzerine güreş sporuna başlayan Başköy, 2011 yılına kadar katıldığı birçok turnuvada kazandığı önemli başarıların ardından, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Güreş Kulübü'ne transfer oldu.
 
Dört yıldır spor hayatını İstanbul Büyükşehir Belediyesi Güreş Kulübü'nde sürdüren ve son olarak Çorum'da düzenlenen 23 Yaş Altı Türkiye Şampiyonası'nda 98 kiloda Türkiye şampiyonu olan Başköy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Polonya'da yapılacak Avrupa 23 Yaş Altı Güreş Şampiyonası'nda kendi kilogramında Türkiye'yi temsil edecek olmanın gururunu yaşadığını söyledi.
 
Yurtta kaldığı süre zarfında antrenörlerinin kendisine çok şey kattığını anlatan Başköy, yakalayacağı başarılarla yetiştirme yurdundaki antrenörlerinin ve arkadaşlarının yüzünü güldürmek istediğini ifade etti. 
 
- "Başarı için çok çalışıyorum"
 
Başköy, sorumluluğunun farkında olduğunu ve başarı için çok çalıştığını vurgulayarak, şöyle konuştu:
 
"Çorum'da katıldığımız U23 kategorisi yeni bir organizasyon. Yeni olduğu için katılmadan önce her sporcunun olduğu gibi benim de hedeflerim vardı. Çok çalıştım ve 98 kilogramda Türkiye şampiyonu oldum. Hem kulübüm hem de ilim adına çok mutluyum. Bu süreçte bana güvenen tüm antrenörlerim, idarecilerim ve arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Mart ayında Polonya'da yapılacak şampiyonada hedefim yine şampiyonluk. Şampiyonluk olmasa bile madalya alarak ülkeme dönmek istiyorum." 
 
- "Olimpiyat şampiyonluğu son noktadır"
 
 Bir sporcunun en büyük hayalinin kendi kategorisinde olimpiyat şampiyonluğu elde etmek olduğuna değinen Başköy, kendisinin de bunun için mücadele edeceğini dile getirdi.
 
Gerek kulüp gerekse mili takım antrenörlerinin bu yönde kendilerine katkı sunmaya çalıştıklarını belirten Başköy, "Hedef tabi ki her zaman şampiyonluklar yakalamaktır. Milli forma altında olsun kulüp forması altında olsun bu hedef hep aynıdır. Onun için milli takım ve kulüp kamplarında antrenörlerimizin nezaretinde gerekli çalışmaları yapıyoruz. İnşallah Avrupa, dünya ve son nokta olan olimpiyat şampiyonalarında mili takım ve kulübümü en iyi şekilde temsil edeceğim" ifadesini kulandı. 
 
Başköy, başarılarının kendisi gibi yetiştirme yurdunda kalan ve spor yapan gençlere de cesaret kazandıracağının farkında olduğunu sözlerine ekledi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel