Yenilik AB standartlarını getirecek..

İspanya Caceres TSO ile işbirliği yapılarak hazırlanan proje yıl sonunda tamamlanacak..TOBB’ye üye akredite kuruluşlar arasında yer alan Trabzon Ticaret Borsası’nın üyelerini AB standartlarına getirmek için uygulamaya başladığı “Yenilik AB Standartlarını

Yenilik AB standartlarını getirecek..

İspanya Caceres TSO ile işbirliği yapılarak hazırlanan proje yıl sonunda tamamlanacak..

TOBB’ye üye akredite kuruluşlar arasında yer alan Trabzon Ticaret Borsası’nın üyelerini AB standartlarına getirmek için uygulamaya başladığı “Yenilik AB Standartlarını Getirecek” adlı projeye başlandı.
 
İspanya Caceres Ticaret ve Sanayi Odası ile yapılan işbirliği çerçevesinde başlatılan projenin ilk göreşmesi İspanya’da gerçekleştirildi.
 
TTB  Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bekir Şengül Başkanlığı’ndaki 5 kişilik heyet,  Avrupa Birliği üyesi ülkelerin çevre, enerji, gıda güvenliği ve teknoloji alanlarındaki uygulamalarını yerinde görmek ve bunları borsanın üyelerine anlatmak üzere İspanya’da 4 günlük incelemeler ve görüşmelerde bulundular.
 
Yönetim Kurulu üyesi Hami Kuloğlu, Genel Sekreter Şükrü Erüz, Akreditasyon Sorumlusu ve Kalite Yönetim Temsilcisi Özlem Arslantürk ile Proje Koordinatör Yardımcısı  Selda Muhcu’nun yer aldığı heyet İspanya’da öncelikli olarak bazı işletmeleri ziyaret ederek, yöneticilerinden bilgiler aldılar.
 
Heyet, kiraz işleme tesisi, zeytinyağı ve biber fabrikalarının üretim tesisleri ile Caceres Ticaret ve Sanayi Odası ofislerini, proje iştirakçisi olan Extramadura Üniversitesi’ni, bölgedeki araştırma merkezi ve bölge otoritelerinin yenilik transferleri konusunda bölgedeki paydaşlar ile işbirliklerini inceledi.
 
Bu yıl sonunda tamamlanacak proje kapsamında borsaya üye işletmeler yenilik transferi konusunda AB normları çerçevesinde analiz edilerek, çevre, gıda güvenliği, teknoloji ve enerji alanlarında 4 üye işletmede yenilik transferi başlatılacak.
 
Bu proje ile sadece AB’nin uygulamış olduğu yenilikçi yöntemlerin transferi değil, Türkiye’de uygulanan yöntemlerin geliştirilmesi de sağlanacak.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel