Yeni gelin Trabzonlu'ya can verdi

Samsun'da karnındaki bebeği ölen ve kendisi de beyin kanaması geçiren 8 aylık hamile 25 yaşındaki genç kadının organları ailesi tarafından bağışlanınca 6 kişiye umut oldu. Samsun'un Atakum ilçesi Atakent Yeni Mahalle'de ikamet eden ve Özel Medical Park Ha

Yeni gelin Trabzonlu'ya can verdi
Samsun'da karnındaki bebeği ölen ve kendisi de beyin kanaması geçiren 8 aylık hamile 25 yaşındaki genç kadının organları ailesi tarafından bağışlanınca 6 kişiye umut oldu.
 
Samsun'un Atakum ilçesi Atakent Yeni Mahalle'de ikamet eden ve Özel Medical Park Hastanesi'nde çalışan 25 yaşındaki Duygu Gürcan, 2014 Mayıs ayında sevdiği genç Kürşat Gürcan (31) ile dünya evine girdi. Duygu Gürcan önceki gün karın ağrısı şikayetiyle görev yaptığı hastanede doktora gözüktü. Ancak yapılan muayene ve tetkiklerde 8 aylık olan kız bebeğin kalp atışları olmadığı tespit edilince anne ameliyata alındı. Hayatını kaybettiği tespit edilen bebek, anne karnından ameliyatla alındı. Duygu Gürcan ise beyin kanamasına bağlı olarak yoğun bakım servisinde tedavi altına alındı. Genç kadının dün akşam beyin ölümünün gerçekleşmesi üzerine ailesinden organ bağışı konusunda destek istendi. Ailesinin organ bağışı talebini kabul etmesinin ardından, Ankara Yüksek İhtisas Hastanesi'nden kalp için, Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde karaciğer ve 2 böbrek için, İstanbul Koşuyolu Hastanesi'nden karaciğer için ve Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nden de 2 kornea için ekip geldi. Bağışlanan organlar genç kadından gece yapılan operasyonla alınırken, kalbin uygun olmaması üzerine nakil için alınmasından vazgeçildi.
 
Duygu Gürcan'ın akciğeri Sağlık Bakanlığı'na ait ambulans uçakla İstanbul'a, karaciğer ve 2 böbreği ise yine Sağlık Bakanlığı'na ait ambulans helikopter ile organ ve dokusu uyup nakil bekleyen hastalara nakledilmek için Erzurum'a gönderildi. 2 kornea ise Samsun OMÜ Tıp Fakültesi'nde 2 hastaneye nakledilmek üzere gönderildi.
 
Aile yakını Erkan Avcı, organ nakli talebini kız ve erkek tarafının tereddütsüz kabul ettiğini söyledi.
 
9 aylık eşini bebeğiyle birlikte kaybeden acılı eş Kürşat Gürcan, eşinin ve bebeğinin ölümünden dolayı çok üzüntülü olduğunu belirterek, "Canımızı kaybettik, başka cana can verdik. Canımız bunla rahat etti. İnsanlar organ bağışında bulunsunlar. Sonuçta can bekleyen insan var" dedi.
 
Organ ve Doku Nakli Bölge Koordinasyon Merkezi Sorumlusu Dr. Mehmet Kazak, "Akciğer İstanbul'a gitti, karaciğer ve 2 böbrek önce Trabzon'a, oradan da Erzurum'da 3 hastamıza şifa olacak inşallah. Kornea ise OMÜ Tıp Fakültesi'ndeki 2 hastaya nakledilecek. Acılı aileye başsağlığı, merhumeye de Allah'tan rahmet diliyorum. Aile çok onurlu. Hepimize örnek olacak ve pek çok insana yeni hayat verecek şahsı verdiler. Onlara teşekkür ediyor, sabır diliyorum" diye konuştu.
 
Duygu Gürcan, Yeni Mahalle'deki evinin önünde helallik alındıktan sonra Yeni Mahalle Merkez Camisi'nde öğlen namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Alanlı Mahallesi'ndeki aile kabristanlığında gözyaşları içinde toprağa verildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler