Yazın boş kalan servisçiler için çözüm arayışı

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, servis araçlarının yaz tatillerinde boş kalmamaları için gerekli çalışmaların yapıldığını söyledi.Özellikle okul servis sürücülerinin yaz tatillerinde 3 ay iş yapamadıklarını beli

Yazın boş kalan servisçiler için çözüm arayışı

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, servis araçlarının yaz tatillerinde boş kalmamaları için gerekli çalışmaların yapıldığını söyledi.
Özellikle okul servis sürücülerinin yaz tatillerinde 3 ay iş yapamadıklarını belirten TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın, “Servis araçlarının çalışmalarıyla ilgili bir yönetmelik vardır. Bir de Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı şehirlerarası çalışan araçlara D2 ve D4 belgesi vermektedir. Maalesef şehir içersinde servis yapan araçlarımız sadece öğrenci taşımakta ve yılın 3 ayı boş yatmaktadırlar. Biz de onların şehirlerarası çalışmaları belgelendikten sonra isteriz. Bunun için çalışmalarımız var ama nihai bir sonuç almış değiliz. Servis sürücülerimizin mağduriyetleri de vardır ve giderilmesi için de TŞOF olarak da uğraşımızı devam ettirmekteyiz” dedi.
Servis araçların günümüzde 2 türlü çalıştığını ifade eden Apaydın, “Bir personel servisi yapan araçlarımız var, bir de okullar açıldığı öğrencilerimizi taşıyan servis araçlarımızı var. Samsun’da servis araçları taşımacılığında çok büyük bir sıkıntı yaşanmıyor. Yani çocuklarımızın okula gidiş ve dönüşlerinde yeterli sayıda servis araçları var. Servis araçları bir yönetmelik ile hareket eden kanunen kurulmuş bir teşkilattır. Onun için öğrenci velilerimizin servis araçlarından yeteri kadar istifade etmelerini öneriyorum. Korsan servis araçlarına asla izin vermesinler. Çünkü bizim araçlarımız hem belediye tarafından hem de yasal olarak denetime tabi tutulan araçlardır. İçerisinde öğrencilerin araçtan inmeleri ve binmeleri, evlerine teslim edilmeleri ile ilgili personel taşımaktadırlar. Velilerden ricamız kesinlikle korsanlara izin vermesinler. Onları ön plana almasınlar. Servis araçları ile olan sıkıntılarını da önce onların kendi dernekleri daha sonra da odamıza bildirsinler bizde kendilerine yardımcı olalım. Çocuklarımız geleceklerimizdir. Ama o geleceğimiz olan çocuklarımızın da sağlıklı bir şekilde okula gitmelerini ve okuldan dönüşlerini teminen bu servis araçlardan istifade etmelerini öneriyorum” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel