Yazıcı tüm işçileri dinledi

 GÜMRÜK ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı birtakım ziyaretler için geldiği Rize’nin Çayeli İlçesi’nde Çaykur’da yarın başlayacak olan grev sorularıyla karşılaştı. Bakan Yazıcı, bazı işçilere ‘greve gidecek misin?’ sorusunu yöneltti. Greve gideceğini söyleye

Yazıcı tüm işçileri dinledi

 

GÜMRÜK ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı birtakım ziyaretler için geldiği Rize’nin Çayeli İlçesi’nde Çaykur’da yarın başlayacak olan grev sorularıyla karşılaştı. Bakan Yazıcı, bazı işçilere ‘greve gidecek misin?’ sorusunu yöneltti. Greve gideceğini söyleyen Yüksel Kantar adlı Çaykur işçisi “Çayımı satmayacağım. Hiçbir hakkım yok. Özele mecbur kalıyorum” dedi.
 
Rize’deki ziyaretleri sonrasında Çayeli’ne gelerek hemşehrileriyle sohbet eden Bakan Yazıcı, kendisine yöneltilen sorulara cevap verdi. Pazartesi günü Çaykur’da grev olacağını söyleyen çay müstahsiline ailesinde ya da çevresinde çay fabrikasında çalışanın olup olmadığını sordu. Müstahsil, ‘Ben greve gitmeyeceğim, çayımı toplayacağım’ dedi. Bunun üzerine Bakan Yazıcı, "Çayını almayacaklar nasıl olacak?" sorusunu yöneltince vatandaştan cevap gelmedi. Cevap gelmeyince Bakan Yazıcı, Rize şivesiyle “Ağzuni niya eğersun” diyince ortamda gülüşmelere neden oldu.
 
ÇAYKUR KAPASİTESİ KADAR ÇAY ALIYOR
Bakan Yazıcı, “Çaykur planladığı kapasite kadar ürün alıyor. 1 milyon 300 bin ton yaş çay üretimi var. Bunun yüzde 50’sini Çaykur alıyor. Geriye kalanı özel sektör alıyor ve böyle bir üretim gerçekleştiriyor. Bir takım imkanları devreye sokmak suretiyle işleme kapasitesini artırma yönünde beklemelerin daha da aza inmesi yönünde çalışmalar var. Onları devreye sokuyoruz” dedi. Yüksel Kantar adlı Çaykur işçisi tarafından Bakan Hayati Yazıcı’ya yöneltilen bir soru üzerine Yazıcı, işçiye "Greve gidecek misin?" dedi. Greve gideceğini söyleyen Kantar, “Çayımı satmayacağım. Hiçbir hakkım yok. Hiç bir hakkım tanınmadı. Özele mecbur kalıyorum” diye konuştu. 
 
İŞTEN ATILMA KORKUSU  NEDENİYLE SOY İSMİNİ VERMEDİ
Bakan Yazıcı kendisine soru yönelten vatandaşın adını söyle demesi üzerine sadece adını söyleyen vatandaş, "Soy ismimi veremem. Yarınım meçhul olur. İşten atılabilirim korkusu var. İşten atılırız korkusu nedeniyle sindirildik. Her türlü oyun oynandı. Vatandaş olarak, müstahsil olarak korkuyorum” ifadelerini kullandı. Ardından Bakan Yazıcı, beraberindeki heyet ile birlikte Rize il merkezine hareket etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler