Yaylalar kiralanacak

Giresun'un Kümbet, Bektaş, Kulakkaya, Melikli Obası, Tamdere, Tamzara, Kulakkaya. Sisdağı, Paşakonağı, Çakrak, Anastos ve Dokuzgöz Yaylaları 29 yıllığına kiraya verileceği belirtildi. Konu ile ilgili olarak açıklamada bulunan Giresun Valisi Dursun Ali Şah

Yaylalar kiralanacak
Giresun'un Kümbet, Bektaş, Kulakkaya, Melikli Obası, Tamdere, Tamzara, Kulakkaya. Sisdağı, Paşakonağı, Çakrak, Anastos ve Dokuzgöz Yaylaları 29 yıllığına kiraya verileceği belirtildi.
 
Konu ile ilgili olarak açıklamada bulunan Giresun Valisi Dursun Ali Şahin yayların havadan çekilen fotoğraflarından yararlanarak yaylaların imar planlarının elden geçirileceğini belirtti.
 
Vali Şahin, "Önümüzdeki yıl buyurun yaylanıza sahip olun diyeceğiz. Sahip olun derken tabi ki 29 yıllığına kiralayacağız. Vatandaşlarımızın yapacakları binanın projelerini de kendi istekleri doğrultusunda yayla gelenek ve göreneklerine uygun projelerle, 1-1,5 yıl içerisinde binalarını yapmalarını isteyeceğiz.
 
Böylece yaylaları artık turizme açacağız. Şuandaki yaylalardaki düzensizliği, çevirgeleri ve gelişigüzel binaları ortadan kaldırmış olacağız. İnsanlarımızın medeni şartlarda, yeni hayat standartlarında yaşamalarını sağlayacağız. Elektriği, suyu, kanalizasyonu, telefonu olan yaylaları şehirden bir farkı olmayan bir yerleşim yerine dönüştüreceğiz. Belki de bazı sahipler kışında orada kalacaklar. Arsaları 200-400 ve 600 m2 olarak fazla abartılı fiyatlar olmaksızın 29 yıllığına vatandaşlarımıza kiralayacağız." dedi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler