Yayladaki 100 Ev Suya Kavuşacak

 Düzköy Kaymakamlığı tarafından yapılan proje ile Gürgendağ köyü ve yaylasındaki 100 evin suya kavuşacağı bildirildi. Düzköy Kaymakamlığı tarafından yapılan proje ile Gürgendağ köyü ve yaylasındaki 100 evin suya kavuşacağı bildirildi. Düzköy Kaymakamlığı

Yayladaki 100 Ev Suya Kavuşacak

 

Düzköy Kaymakamlığı tarafından yapılan proje ile Gürgendağ köyü ve yaylasındaki 100 evin suya kavuşacağı bildirildi.
 
Düzköy Kaymakamlığı tarafından yapılan proje ile Gürgendağ köyü ve yaylasındaki 100 evin suya kavuşacağı bildirildi.
 
Düzköy Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği'nce yapılan proje kapsamında Gürgendağ köyünde bir süre önce başlayan sondaj çalışmaları tamamlandı. 140 metre derinlikte bulunan suyun çıkarıldığı alanda düzenlenen törene, Düzköy Kaymakamı Ufuk Özen Alibeyoğlu, Düzköy Belediye Başkanı Salih Bakal, il genel meclis üyeleri ile vatandaşlar katıldı.
 
Projeyle birlikte Gürgendağ köyündeki su sorununun tamamen çözümlendiğini belirten Kaymakam Alibeyoğlu, "Yapılan sondaj çalışmasıyla birlikte saniyede 1,2 litre akmaktadır. Bu sayede günlük 100 ton su elde etmiş olacağız. Oldukça güzel bir su. Bu suyla birlikte Gürgendağ köyümüzün ve yaylasının su sorununu tamamıyla çözmüş bulunuyoruz. Projeyle birlikte bu yayladaki yaklaşık 100 konuta içme suyu sağlamış olacağız" diye konuştu.
 
Köy muhtarı Hasan Babuşçu ise yaylada ve köyde uzun yıllardan beri su sıkıntısı yaşadıklarını, proje ile yaylanın adeta yeniden hayat bulduğunu ifade ederek, "Yaklaşık olarak 35 bin liraya mal olan bu proje sayesinde vatandaşlarımız artık su sorunu yaşamayacaklar" dedi.
 
Konuşmaların ardından Babuşçu, yaylanın suya kavuşması dolayısıyla projeye katkılarından dolayı Kaymakam Alibeyoğlu, il genel meclisi üyeleri Ömer Tosun ve Kamuran Akpınar'a plaket sundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel