Yaylada kalanlara artık dönün çağrısı

 Trabzon İl Genel Meclisi Başkanı Haydar Revi, Doğu Karadeniz Bölgesi’nde yayla sezonunun kapandığını ve turizme açık yaylaların haricinde konaklayanların şehre inmesi gerektiğini hatırlatarak “Yaylalarda kalan son yaylacılarımızı da uyarmak istiyorum. Ar

Yaylada kalanlara artık dönün çağrısı

 

Trabzon İl Genel Meclisi Başkanı Haydar Revi, Doğu Karadeniz Bölgesi’nde yayla sezonunun kapandığını ve turizme açık yaylaların haricinde konaklayanların şehre inmesi gerektiğini hatırlatarak “Yaylalarda kalan son yaylacılarımızı da uyarmak istiyorum. Artık dönmeleri gerekiyor” dedi.

Ağır hava koşulları nedeni ile yaylalarda mahsur kalınma olaylarında can ve mal güvenliğinin tehlikeye girdiğini belirten Revi, Trabzon’da yayla sezonunun kapandığını ancak turizme açık yaylalar haricinde hayvancılıkla ilgili yaylacılık yapanların şehir ve köy merkezlerine inmeleri gerektiğini hatırlattı. Yayla turizmi haricinde bölgede kalan yaylacıların ağır kış koşulları nedeni ile yaylalarda mahsur kalma olasılıklarının maddi ve manevi kaybı olduğunu, can ve mal tehlikesinin de bulunduğunu ifade eden Revi “Özellikle bu konuda yaylalarda kalan son yaylacılarımızı da uyarmak istiyorum. Artık dönmeleri gerekiyor ”dedi.

Revi, turizme açık yayla yollarında trafik akışının sağlıklı oluşması için gerekli tedbirleri de aldıklarını belirterek “Bu aşamada özellikle yanlış hatalı ve doğru olmayan ihbarlar ile kar mücadelesinin de sekteye uğramamış olacağını, bu konuda da vatandaşlarımızı duyarlı olmaya çağırıyoruz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler