Yayla şenlikleri dünyaya tanıtılacak

 Doğu Karadeniz’de her yıl yapılan geleneksel yayla göçleri ve şenliklerini tanıtmak için hazırlanan Yayla Göçleri ve Şenlikleri Projesi’nin imza töreni, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ile Doğu Karadeni

Yayla şenlikleri dünyaya tanıtılacak

 

Doğu Karadeniz’de her yıl yapılan geleneksel yayla göçleri ve şenliklerini tanıtmak için hazırlanan Yayla Göçleri ve Şenlikleri Projesi’nin imza töreni, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ile Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım tarafından imzalandı.

İmza töreninde konuşan Başkan Suat Hacısalihoğlu, projenin bölgedeki yayla şenlikleri ve kültürünün Türkiye ve dünyada tanıtılmasını amaçlayan önemli bir turizm projesi olduğunu söyledi. Hacısalihoğlu “Odamızın, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı’na sunmuş olduğu ve özellikle kültürümüzü, geleneklerimizi yansıtan, yayla göçleri ve yayla şenlikleri projesinin tanıtımı ile hazırlamış olduğumuz program, özellikle bölgemizin kültürünü ve geleneklerini yeni nesle götürmek ve turizmde kullanmak amacıyla hazırlanmış, kapsamlı bir proje. Bu proje inanıyoruz ki bölgenin özellikle doğa turizminin tanıtımında çok etkili olacaktır. Bu projenin desteklenmesin de Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreterimiz Oktay Kaldırım’a teşekkür ediyoruz. Bu konulara büyük önem veriyor ve hassasiyet gösteriyor. Gerçekten sonra zamanlarda özellikle bölgenin tanıtılmasında vermiş olduğu destekler hepimizi fazlasıyla memnun etmiştir. Kendisine ve tüm çalışma arkadaşlarına teşekkür ederiz” dedi.

DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım da proje ile Doğu Karadeniz yaylalarının ve yayla kültürünün tanıtılmasının amaçlandığını söyledi. Genel Sekreter Kaldırım, “Bu proje ile Doğu Karadeniz yaylalarının ve buralardaki özgün kültürün ortaya çıkarılması ve tanıtılması amaçlanıyor. Yaylalarımızın ve yöremizin hem Türkiye’de hem uluslar arası alanda tanıtılması noktasında güzel bir proje. Ben Başkanımıza teşekkür ediyorum. Şimdiye kadar birçok proje sundular. Bir kısmı hayata geçti, bir kısmı hayata geçiriliyor. Tabii hem yatırımcı çekme hem gelen turist sayısını arttırma, turizm işletmelerinde kaliteyi arttırma, kapasiteyi arttırma, bölgenin otantik doğal güzelliklerinin ön plana çıkarılması noktasında gerçekten önemli projeler. Ben de bu noktada başkanımıza şimdiye kadar yaptıkları projelerden dolayı, bölgeye yaptıkları hizmetlerden dolayı ajansımıza katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Projenin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.

Öte yandan Türkiye'nin doğa ve yayla turizmi bakımından önemli merkezlerinin başında gelen Doğu Karadeniz, Haziran ve Ekim ayları arasında düzenlenen 150'nin üzerinde yayla şenliği ve festivalle her yıl yüz binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel