Yatırım adası ile ilgili acı gerçek

AK Parti Trabzon Milletvekili eski Bakan Özak, Yatırım Adası’nda bir arpa boyu bile yol alınmadığını söylediHaber61/Haber ServisiGünebakış Gazetesi'nin haberine göre; Trabzon ekonomisi için hayati önem taşıyan projelerden biri olan Yatırım Adası’yla ilgil

Yatırım adası ile ilgili acı gerçek

AK Parti Trabzon Milletvekili eski Bakan Özak, Yatırım Adası’nda bir arpa boyu bile yol alınmadığını söyledi

Haber61/Haber Servisi

Günebakış Gazetesi'nin haberine göre; Trabzon ekonomisi için hayati önem taşıyan projelerden biri olan Yatırım Adası’yla ilgili Kıyı Kenar Kanunu’nda değişiklik yapılmasına dair TBMM’ye hala teklif sunulmadığı ortaya çıktı.

Teklifin hazırlanmasıyla ilgili bir hazırlığın da olmadığı belirtilirken, Trabzon milletvekillerinin takibinin süreci hızlandırmadığı gözleniyor. AK Parti Trabzon Milletvekili Faruk Özak, Kıyı Kenar Kanunu’nda değişiklik yapılmasına dair teklifin TBMM’ye sunulmadığının altını çizerek, “Yasal düzenleme olmadan bu proje hayata geçmez. Şu anda TBMM’ye verilecek bir teklif ya da tasarı ortada yok” dedi.

Yatırım Adası Projesi’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Trabzon ziyaretinde ayaküstü konuşulduğunu ifade eden Özak, “Sayın Cumhurbaşkanımız daha önce başbakanken konu ayrıntılarıyla TTSO’da konuşuldu. Kendisi talimatı verdi. Daha sonra yatırımın takibiyle Sanayi Bakanı Fikri Işık bey ilgilendi. Ne var ki şu anda TBMM’ye sunulmaya hazır tasarı ya da teklif yok. Sürecin hızlanması için sayın Başbakanımız Davutoğlu’na da konuyu ileteceğiz. Sanayi bakanlığının bu konuda ne düşündüğü önemli. Konu komisyonlardan önce bakanlıkların görüşüne gitti. Daha komisyonlara gelmedi. Kıyı Kenar Çizgisi’ne bir yapı yapılması belli şartlarda ancak kanunla mümkün” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler