Yargıtay kararını verdi

 Yargıtay Trabzon Belediyesi’nde toplu iş sözleşmesi yapma yetkili sendikanın Hizmet İş Sendikası olduğuna karar verdi. Konuyla ilgili açıklama yapan Hak-İş İl Temsilcisi ve Trabzon Şube Başkanı İhsan Bülbül, Hizmet-İş Sendikası ile Trabzon Belediyesi ara

Yargıtay kararını verdi

 

Yargıtay Trabzon Belediyesi’nde toplu iş sözleşmesi yapma yetkili sendikanın Hizmet İş Sendikası olduğuna karar verdi. Konuyla ilgili açıklama yapan Hak-İş İl Temsilcisi ve Trabzon Şube Başkanı İhsan Bülbül, Hizmet-İş Sendikası ile Trabzon Belediyesi arasında yapılacak olan Toplu İş Sözleşmesi’nin Belediye İş Sendikası’nın yetki itirazında bulunması nedeniyle bir süre önce yapılamadığını hatırlattı. Bülbül “Belediye-İş Sendikası’nın hiçbir üyesi olmadığı halde, sırf süreci uzatmak ve işçileri cezalandırmak için açmış olduğu yetki davasını kaybetmiştir. Hizmet-İş Sendikamız yoğun bir emek mücadelesiyle takip etmiş olduğu yetki davasını, yerel mahkemenin vermiş olduğu Hizmet İş Sendikası’nın lehindeki kararı Yargıtayca da onandı. 
 
Toplu İş Sözleşmesi’nin Hizmet İş Sendikası ile Trabzon Belediyesi arasında yapılacağını karara bağladı. Belediye-İş Sendikası’nın yetki itirazında bulunmasının boşa kürek sallamak olduğunu Belediye-İş Sendikası yetkililerinin de bildikleri halde, işçilerin alın terini, emeğini hiçe sayarak böyle bir cezalandırma yöntemi seçmeleri, çalışanları ne kadar düşündüklerini açıkça ortaya koymaktadır.Ama unutmasınlar ki, bu gün olduğu gibi,eninde sonunda alın terinde boğulacaklardır. Emekçinin emeğiyle, alın teriyle oynamak her zaman kaybettirmiştir. Bunların akıbeti de böyle olacaktır. Kazanan emek alın teri ve kul hakkı olacaktır” dedi.
 
Hizmet İş Sendikası olarak bütün engelleri kaldırarak, işçilerin emeği ve alın teri için Trabzon Belediyesi ile Toplu İş Sözleşmesi masasına oturmak için tüm hazırlıklarını yaptıklarını belirten Bülbül “Toplu İş Sözleşmemiz emek mücadelemiz, üyelerimize sendikamıza ve Trabzon Belediyesi’ne hayırlı olsun” İfadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler