Yardım edin iflas ediyoruz!

 Trabzon’da özellikle Rusya’ya yaş sebve ve meyve ihracatı yapan firmalar zor günler geçiriyor. Bir çok firma hakkında iflas ve iflas erteleme davaları açıldığı öğrenildi. DKİB Başkanı Gürdoğan “Yardım edin yoksa toptan iflas edeceğiz” diyerek siyasilere

Yardım edin iflas ediyoruz!

 

Trabzon’da özellikle Rusya’ya yaş sebve ve meyve ihracatı yapan firmalar zor günler geçiriyor. Bir çok firma hakkında iflas ve iflas erteleme davaları açıldığı öğrenildi. DKİB Başkanı Gürdoğan “Yardım edin yoksa toptan iflas edeceğiz” diyerek siyasilere seslendi
 
İFLAS DAVALARI
 
Trabzon’da yurt dışına, özellikle Rusya’ya yaş sebze ve meyve ihracatı yapan firmalar zor günler geçiriyor. Firma sahipleri Rusya’ya tutuklanma korkusuyla gidemeyince işleri sekteye uğruyor. Ellerindeki pazarı kaybeden firmalar ekonomik darboğaza girdi. Trabzon Ticaret Mahkemesi’nde bir çok firma hakkında iflas ve iflas ertelemesi davaları açıldı. Firma sahipleri düştükleri bu durumdan kurtulmak için yeni yollar aramaya başladı.
 
ACİL ÇAĞRI
 
Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan,” Firma sahipleri işlerini yerinde kontrol edemiyor. Rusya’da tutuklanma kaygısından gidemiyorlar. Can kurtaran olsun diye Gürcistan üzerinden Kazbegi-Lars Verhni Kapısı'ndan ihracaat yapmaya karar verdik. Ancak orada da Rusya bize karantina uygulamaya başladı. Siyasiler artık bize yardım etmeli yoksa tümden iflas edeceğiz ”diyerek çağrı yaptı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel