Yanlış horonun bedeli kan!

Türkiye Halk Oyunları müsabakalarına hazırlanan Rize Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları ekibi düzenledikleri ilginç uygulamayla kan bağışının önemine dikkat çekiyor.Gençler Halk Oyunları Eğitmeni Resul Kul yönetiminde çalışırken, çalışma sırasında hata yap

Yanlış horonun bedeli kan!

Türkiye Halk Oyunları müsabakalarına hazırlanan Rize Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları ekibi düzenledikleri ilginç uygulamayla kan bağışının önemine dikkat çekiyor.

Gençler Halk Oyunları Eğitmeni Resul Kul yönetiminde çalışırken, çalışma sırasında hata yapan 5 genç elendi. Hata yaparak elenen bu gençler, kan bağışı formunu doldurduktan sonra gönüllü olarak Kızılay Seyyar Kan Toplama Aracı'nda kan bağışında bulundu. Kan bağışında bulunan gençler, sedye üzerinde olmalarına rağmen kemençe eşliğinde horon etti.

Gençler, ucunda kan bağışı olduğundan hata yaptıkları için pişman olmadıklarını belirtti. Halk Oyunları Eğitmeni Resul Kul ise, "Bu programı 'hata yapmak da can kurtarır' sloganı ile gerçekleştirdik. Kan bağışının özendirici olması için kan bağışına dikkat çekmeye çalıştık. Rize halkının kan bağışı konusunda çok duyarlı olduğunu biliyorum. Bu desteğin daha da artmasını istiyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel