Yanan otobüste ne ihmal edildi!

Giresun Görele'de trafik kazasında ölen 9 yolcudan kimlikleri tespit edilenler toprağa verilirken bir yandan da olayla ilgili tahkikat sürdürülüyor. Soruşturmayı Görele Cumhuriyet Savcılığı yürütüyor. 6 cesedin kimliği tespit edildi, beşi aileleri tarafın

Yanan otobüste ne ihmal edildi!

Giresun Görele'de trafik kazasında ölen 9 yolcudan kimlikleri tespit edilenler toprağa verilirken bir yandan da olayla ilgili tahkikat sürdürülüyor. Soruşturmayı Görele Cumhuriyet Savcılığı yürütüyor. 6 cesedin kimliği tespit edildi, beşi aileleri tarafından teslim alındı. Yakınları tarafından başvuru yapılmayan 1 yolcunun yakınlarından başvuru bekleniyor.

Kazada alev alan otobüsün sahibi, Metro Turizm Şirketi'nin Trabzon işletmecisi Rüştü Çakır, 10 numara yağ kullanıldığı yolundaki iddiaları kabul etmedi. Çakır, "Bu araçta 10 numara yağ kullanılmıyor. Gelirken Gerede civarında akaryakıt aldığı tesis belli. Araçta kesinlikle ucuz yakıt kullanmıyoruz. Ancak 10 numara yağ kullanılsa bile bu yağın patlayıcı bir özeliği yok. Faturalar elimize ulaşınca bunu da ispat edeceğiz. Hukukçularımız olayla ilgileniyorlar. Kaza sonuç raporu en geç yarın elimizde olacak ve kazanın nedeni oraya çıkacak." diye açıklama yaptı.

Kaza yapan 2011 model Mercedes Trivego otobüsün polyesterden yapılmış olmasının birden alev almasında etkili olabileceği söyleniyor. Cesetlere bu polyester parçaların yapıştığı ifade ediliyor. Kazanın aşırı hızdan kaynaklanmış olma ihtimalinin ise yüksek olduğu belirtiliyor. Hızı düşük olan bir aracın yön levhalarını yerinden sökemeyeceği ifade ediliyor.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel