Yağış Artvin'i de vurdu

Artvin'de etkili olan yağış nedeniyle bazı dereler taştı, küçük çaplı heyelanlar yaşandı, 5 ev de tedbir amacıyla boşaltıldıGece saatlerinde başlayıp sabah saatlerinde etkisini artıran ve halen aralıklarla devam eden yağış nedeniyle kentin sahil kesiminde

Yağış Artvin'i de vurdu

Artvin'de etkili olan yağış nedeniyle bazı dereler taştı, küçük çaplı heyelanlar yaşandı, 5 ev de tedbir amacıyla boşaltıldı

Gece saatlerinde başlayıp sabah saatlerinde etkisini artıran ve halen aralıklarla devam eden yağış nedeniyle kentin sahil kesimindeki Hopa ilçesi ve bağlı köylerdeki bazı dereler taştı. 

Küçük çaplı heyelanların da yaşandığı ilçenin Sugören, Başoba, Başköy ile Eşmekaya köylerinde heyelan ve sel tehdidine karşı 5 ev tedbir amacıyla tahliye edildi.

Artvin Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Salih Avcı başkanlığındaki arama kurtarma ve hasar tespit ekipleri, söz konusu köylerde evleri boşaltılan vatandaşlara tahliye işlemi sırasında yardımcı olup hasar tespiti yaptı.

Yağış nedeniyle Hopa-Borçka karayolunun Organize Sanayi mevkisindeki derenin taşması yüzünden yolda su birikintileri oluştu. Bölgedeki su ile yine yağış sebebiyle yola düşen toprak ve hafriyat, bölgeye sevk edilen İl Özel İdaresi, DSİ 26. Bölge Müdürlüğü ve Karayolları 102. Şube Şefliğine ait iş makineleri ile temizlendi.

Hopa ilçesinin Kemalpaşa beldesinde de bazı iş yerleri, su basması nedeniyle zarar gördü. 

Kentte etkili olan yağış, Arhavi ilçesinde de hayatı olumsuz etkiledi. Yağış dolayısıyla ilçedeki bazı dereler taştı, dere tahkimatı inşaatında kullanılan özel bir firmaya ait iş makineleri de sular altında kaldı.

İlçenin Ortacalar mevkisindeki taş ocağı bölgesinde de derelerdeki suyun yükselerek yola taşması sebebiyle trafikte aksamalar yaşandı. Trafik akışının sağlanması ve kaza yaşanmaması için jandarma ekiplerince bölgede önlem alındı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel