Yabancı Bakan Trabzon'a geldi

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Gürcistan Devlet Bakanı Gela Dumbadze’yi Makamında Kabul Etti Bakan Dumbadze’yi valilik girişinde karşılayan Öz, şeref defterinin imzalanmasının ardından bakanla makamda bir süre görüştü.  Kabulde bir konuşma yapan Vali Öz,

Yabancı Bakan Trabzon'a geldi
Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Gürcistan Devlet Bakanı Gela Dumbadze’yi Makamında Kabul Etti
 
Bakan Dumbadze’yi valilik girişinde karşılayan Öz, şeref defterinin imzalanmasının ardından bakanla makamda bir süre görüştü.  Kabulde bir konuşma yapan Vali Öz, Türkiye ile Gürcistan ilişkilerinin çok eskilere dayandığını ifade ederek, “Bu ilişkiler gerek ticari anlamda gerekse turizm ve kültürel anlamda giderek gelişmektedir. Devletler ve milletler arası ilişkilerde önemli mesafeler alınmakla birlikte şehirler ve bölgeler arasındaki ilişkiler de çok önemli yer tutmaktadır. Trabzon’da bulunan Gürcistan başkonsolosluğumuz önemli bir fonksiyon icra ediyor. Tarihin geçmişine dayanan güzel ilişkilerin önümüzdeki süreçte de artarak devam etmesini temenni ediyorum. Bu ilişkilerin gelişmesine verdiği desteklerden dolayı sayın bakana da teşekkür ediyorum.
 
Kültür olarak Türk vatandaşı ile Gürcistan vatandaşı birbirine çok yakın. Ülkemizde yaşayan Gürcü vatandaşlar Türkiye Cumhuriyeti’nin bir zenginliğidir. Ülkemizde yaşayan hiç bir insanın etnik kökeni bakılmıyor ve güzel bir hayat sürüyorlar. Ülkemize gelen yabancı vatandaşlarımız için de güzel çalışmalar yapılıyor. Küreselleşen dünyada bu tür çalışmaların önemi daha çok hissediliyor.
 
            TRABZON GÜRCÜLERİN EN SEVDİĞİ İLLERDEN BİRİDİR
 
Gürcistan Devlet Bakanı Dumbadze ise, “Sıcak karşılamanızdan dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Burada bulunmak benim için büyük şereftir. Devlet bakanlığına atandıktan sonra ilk resmi ziyareti Türkiye’ye gerçekleştirdim. Ankara-İnegöl-Bursa-Sakarya gibi illerin ardından Trabzon’a geldim. Bu illerde yaşayan Gürcü vatandaşlarla temaslarımız oldu. Burada yaşayan Gürcüleri iyi olması bizleri gururlandırıyor. Türk ve gürcü insanı bu ilişkilerin gelişmesine katkıda bulunuyor. Trabzon gürcülerin en sevdiği illerden biridir. Şehri daha önce görmüştüm ama şimdi tanıyamadım. Çok büyük gelişmeler var. Gürcü ve Türk halkı arasındaki ilişkiler memnuniyet verici derecede ilerliyor, gelişiyor. Bundan dolayı çok mutluyuz” diye konuştu.
 
Vali Öz, ziyaretin anısına Gürcistan Devlet Bakanı Dumbadze’ye gümüş telkari işlemeli fincan takımı hediye ederken, Bakan da Vali’ye hediyesini sundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler