Yaban hayvanları yaşam alanlarında

Bartın’da ormanlık alanlara yakın olan yerleşim birimlerinde yaban domuzları korkusu sardı. Özellikle fındık ve mısır üretimi yapan köylerde, ormanda aç kalan yaban domuzları tehlike saçıyor. Karayollarına da yakın olan köylere kadar inen domuzlar, araç t

Yaban hayvanları yaşam alanlarında

Bartın’da ormanlık alanlara yakın olan yerleşim birimlerinde yaban domuzları korkusu sardı. Özellikle fındık ve mısır üretimi yapan köylerde, ormanda aç kalan yaban domuzları tehlike saçıyor. Karayollarına da yakın olan köylere kadar inen domuzlar, araç trafiğini de tehlikeye sokuyor.

Bartın-Zonguldak-Ankara-İstanbul karayolunun Akmanlar virajında yola kadar inen yaban domuzu yük kamyonunun altında kaldı. Yaban domuzunu gören vatandaşlar, “Ormanda aç kalınca buralara kadar iniyorlar. Çok tehlikeli hayvanlar. Kamyon değil de bir otomobil veya otobüs çarpsaydı çok ciddi maddi hasar oluşurdu. Bunlar arabalara aşırı miktarda maddi hasar veriyor. Dikkatli olmak gerekir” dedi.

Köylüler ise, “Yaban domuzları tarlalarımıza kadar geliyor. Bazen eve giderken, çarşıya giderken önümüzden çoğu kez geçen domuzları görüyoruz” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler