Volkan Konak'tan mesaj var

Haber61/Haber ServisiTrabzonlu ünlü sanatçıdan ‘sevin’ mesajı.. Trabzon Sanatevi’nde başlayan Sanat Günleri etkinlikleri kapsamında dikkati çeken programlar arasında KTÜ’lü öğrencilerin hazırladığı ‘Sevmek nedir’ de yer aldı.

Volkan Konak'tan mesaj var

Haber61/Haber Servisi

Trabzonlu ünlü sanatçıdan ‘sevin’ mesajı.. Trabzon Sanatevi’nde başlayan Sanat Günleri etkinlikleri kapsamında dikkati çeken programlar arasında KTÜ’lü öğrencilerin hazırladığı ‘Sevmek nedir’ de yer aldı.

Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde ‘Edebiyat Topluluğu’ çatısı altında buluşan Edebiyat Bölümü öğrencilerinden Emel Üçüncü ve Tuğçe Özoltu, Büşra Demirtaş Uluslar arası ilişkiler bölümünden Asena Öztürk, Elektrik-Elektronik mühendisliği öğrencisi Hüseyin Koç, İnşaat Mühendisliği Kenan Albayrak, ilginç bir projeye imza attılar. Projede Trabzonlu ünlü sanatçı Volkan Konak’a da yer vermeleri Trabzon Sanat Günleri’nde ilgi çekti.

KONAK ŞU MESAJI VERDİ

7’den 77’ye Trabzon sokaklarında ‘Sevmek nedir?’ sorusuna cevap arayan öğrencileri, aldıkları cevapları derlediler. Derlemelerin yer aldığı 9,5 dakikalık video beyaz perdeye projektörle yansıtıldı. Videoda Volkan Konak’a ‘Sevmek nedir?’ sorusuna  şu cevabı aldılar;

“Seni sevmek güzel şey ümitli şey... ‘Dünyanın en güzel sesinden en güzel şarkıyı dinlemek gibi bir şey’ demiş Nazım usta(Nazım Hikmet). Sevgi bizim için çok şey ifade ediyor. Dünyada her şeyi sevdim iti, otu, böceği, suyu, yıldızı, ağacı en başta insanı, sanatı.. Yaşamayı çok sevdim çünkü yaşam bize sunulmuş bir armağandır. Sevdikçe çoğaldım, kalabalıklaştım, muzaffer oldum ve yükseldim. Dolayısıyla sevgi ile kalmanızı diliyorum, ışıkla kalmanızı.. Zeki, cesur olmanızı diliyorum. Tekrar öpülesi gözlerden öpüyorum, mutluluk ışığınız hiç sönmesin. Sevgiyle ve ışıkla kalınız…”

Projenin amacı neydi…

Öğrencilerin projenin amacını, “Çocuklara kitap okuma alışkanlığının kazandırılması, onlarla vakit geçirilip üniversite hayalinin oluşturulması. Sevmek kavramının sorgulatılması ile birlikte, yardımlaşma ve paylaşma gibi duyguların kazandırılması…” ifadeleriyle özetlediler.

Yeni projeleri için çalışma yaptıklarının ifade eden öğrencilerden Asena Öztürk, “Yardım gecesi düzenleyerek ünlüleri ve sevilen yardımsever simaları bir araya toplayarak burada elde edilen gelirlerle bir sevgi evi açmak istiyoruz. Sevgi evinin amacı sokakta büyüyen çocukları sahipsizleri bu sevgi evinde toplamaktır. Böylece onlara sıcak bir ev ortamı sağlayacağız. Bir de köylerde okullarımızın bazı eksikleri var. Eksikleri olan okullarımızı tespit edeceğiz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel