"Vizyon 2019 Trabzon'u geleceğe taşıyacak"

Trabzon Belediye Başkanı ve AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, ‘Vizyon 2019’ projeleri ile Trabzon’un dünyada en yaşanılabilir ilk 10 şehir arasına gireceğini söyledi.  ‘Vizyon 2019’un AK Belediyeciliğin tecrüb

"Vizyon 2019 Trabzon'u geleceğe taşıyacak"
Trabzon Belediye Başkanı ve AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, ‘Vizyon 2019’ projeleri ile Trabzon’un dünyada en yaşanılabilir ilk 10 şehir arasına gireceğini söyledi. 
 
‘Vizyon 2019’un AK Belediyeciliğin tecrübeleri ile doğduğunu deli getiren Gümrükçüoğlu, “Bir dünya şehrine yürümenin nasıl ve ne şekilde olacağının bilgileriyle doğdu. Aylardır sürdürdüğümüz çalışmaların sonunda Trabzon’u nasıl omuzlarız, nasıl 61 projeyle önünü açtığımız ve artık yükselen bir yıldız olan Trabzon’umuzu bir dünya şehri haline getirebiliriz sevdasıyla oluştu. Bu oluşmada öyle bir noktaya vardık ki artık proje sayısı belirlenemez oldu. Dolayısıyla bir vizyon bir ufuk oluşturma gereği 19 belediyeyle omuz omuza ortak bir ufuk ve görüşle oluşacak vizyonu meydana getirmek yolunda çalışmasıyla meydana çıkmış oldu. ‘Vizyon 2019’ bir vizyondur, bir ufuktur, bir dünya kenti oluşturmadaki hazırlıktır. Vizyon 2019 ile Trabzon’u bir dünya kenti yapmaya çalışacağız.
 
İnsan hak ve özgürlüklerinin rahatça yaşandığı bir kent olacağız. Bunu tüm paydaşlarla birlikte topyekûn bir gayretle başaracağız. Bu bakımdan Trabzon’a bir hizmetler ağı kazandıracağız. Yeşil alanı arttıracak çok önemli projeleri geliştireceğiz. Zağnos Vadimizin sahile ulaştırılması ile bir yeşil koridor, bir hava koridoru oluşturacağız. Burayı Çamoba Botanik Parkı ile birleştireceğiz. Rekreasyon projesini tamamlamakta olduğumuz Tabakhane Vadimizin aynı şekilde bir yeşil koridor olarak hizmete sunacağız. Her iki vadimiz arasında kalan tarihi Ortahisar bölgesini kentsel yenileme projesi ile asli hüviyetine kavuşturacağız. Bu 3 dev proje dünyanın en iddialı projeleri olacaktır. Böylece Trabzon dünyanın en yaşanılabilir mekanlarından birisi olmuş olacaktır” ifadelerini kulandı.
 
AKYAZI BİR YILDIZ GİBİ YÜKSELİYOR
İçerisinde Trabzonspor’un maçlarını oynayacağı UEFA standartlarında 41 bin 513 kişilik stadyum, Kamp Eğitim Merkezi, İl Gençlik Spor Müdürlüğü binası, 2 adet doğal çim saha ve 5 adet suni çim saha, 4 tenis kortu, voleybol sahası, kapalı ve açık otoparkların yer alacağı Akyazı Spor Kompleksi inşaatının gece gündüz yapılan çalışmalarla hızlı bir şekilde sürdürüldüğünü kaydeden Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu temeli Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla atılan stadyumun 2015 yılının Mayıs ayında tamamlanmasının planlandığın söyledi.
 
Başkan Gümrükçüoğlu, TOKİ, TCK, Gençlik Spor Genel Müdürlüğü ve Trabzon Belediyesi'nin birlikte yürüttükleri Akyazı Spor Kompleksinin tamamlanması ile birlikte Trabzonspor’un 2015-2016 futbol sezonunda müsabakalarını yeni standında yapacağını söyledi. Gümrükçüoğlu, “Akyazı yükseliyor. 7/24 esasıyla çalışmakta olan müdürlerimizi, yöneticilerimizi, genç mühendislerimizi, yüklenici firmalarımızı, gösterdikleri gayretten ötürü, özveriden ötürü, hepsini tebrik ediyoruz. Akyazı Spor Kompleksi’ni seçim malzemesi yapmıyoruz. Hani deniliyor ya 'Akyazı stadı daha yılarca seçim malzemesi yapılır'. Seçim malzemesi yapanlar maalesef hiçbir şeyi bilmeyenlerdir. Kimsenin bu işi istismar etmesine de izin vermeyeceğiz. Kompleksin yapımı hızlı bir şekilde devam ediyor. Stat bir yıldız gibi yükseliyor Projesi yapılmış, gerekli ihaleler yapılmış ve inşaatı devam ediyor. Söz verdiğimiz şekilde Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan bu dev kompleksi vaat ettiği gibi yerine getirmiştir. Hatta bitiş tarihi olarak da 2015 yılının Mayıs aylarını ifade etmiştir. Görünen o ki Trabzonspor 2015-2016 sezonunda maçlarını Akyazı'da yapacaktır” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel