Vergi rekortmenleri ödüllendirildi

Gümüşhane'de 2011 yılı vergilendirme dönemi rekortmenleri ödül töreni düzenlendi.     Gümüşhane Defterdarlığı ve Ticaret ve Sanayi Odası'nca (TSO) Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda gerçekleştirilen törene, Vali Yusuf Mayda, AK Parti Gümüşhane Milletvekilleri

Vergi rekortmenleri ödüllendirildi

Gümüşhane'de 2011 yılı vergilendirme dönemi rekortmenleri ödül töreni düzenlendi. 

    
Gümüşhane Defterdarlığı ve Ticaret ve Sanayi Odası'nca (TSO) Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda gerçekleştirilen törene, Vali Yusuf Mayda, AK Parti Gümüşhane Milletvekilleri Kemalettin Aydın ve Feramuz Üstün, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Arslantaş, Gümüşhane Defterdarı Mehmet Adil Demirel, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın, TSO Başkanı İsmail Akçay, siyasi parti temsilcileri, davetliler ve vergi mükellefleri katıldı. 
     
Vali Mayda, törende yaptığı konuşmada, çok anlamlı bir günde bir araya geldiklerini ifade ederek, Gümüşhane esnafı ile iftihar ettiklerini söyledi. 
     
Gümüşhane'nin vergi tahsilatında Türkiye ikincisi olduğunu belirten Vali Mayda, şunları söyledi: 
   
''Vergi, kamu hizmetlerinin finansmanı için vardır. Toplanan vergi toplandığı şekilde değil de bölgesel olarak dağıtılır. Biz Gümüşhane insanı ile iftihar ediyoruz. Kişinin bir başka kişiye ihtiyacı olmadan geçimini sağlaması bir imtiyazıdır, övünülecek durumdur.
 
Yanında birilerini de çalıştırır, onların da geçimini sağlarsa bu bir adım daha ilerisidir. Sosyal yönde ihmale uğrayan ilimiz son zamanlarda kamu hizmetlerine doyacaktır. Biz verdiğimiz verginin üzerinde kat kat hizmet alıyoruz. İlimizin yaşanabilirlik ve sürdürülebilir gelişme açısından Türkiye'nin önde gelen illeri arasında yer alması için devlet millet el ele çalışacağız. Milletin olmadığı bir yerde devlet olmaz.'' 
     
Milletvekili Aydın da mükelleflerin taahhüt ettikleri vergi miktarını ödemelerinin kolay olmadığını kaydederek, ''Devletin hizmetleri topladıkları vergilerle olur. Toplanan vergilerin 86 lirası 2002'de faize veriliyordu. Yani 100 lira toplandığı zaman 86 lirası, borçlanmış olan devletin borcunun faizine gidiyordu, 14 lirası hizmet olarak Türkiye'ye geliyordu. Şimdi toplanmış olan 100 liranın 16 lirası faize, 84 lirası hizmet olarak geri dönüyor'' diye konuştu. 
   
Milletvekili Üstün ise, Gümüşhane'nin vergi tahsilatında Türkiye ikincisi olmasının insanlarının devlete bakış açısını ortaya koyduğunu söyledi. 
     
Belediye Başkanı Canlı, bir kişinin bir şeyler üretmesinin, ürettiğinin karşılığında kazancının oranını devlete bildirmesinin ve o oranı ödemesinin takdire şayan olduğu kaydetti. 
     
Gümüşhane Defterdarı Demirel ise Gümüşhane'de 2012 yılında 72 milyon lira vergi tahakkuk ettirildiğini, 60 milyon lira da vergi tahsil edildiğini belirterek, Gümüşhane Vergi Dairesi'nin 2012 yılında vergi tahsilat oranında Türkiye ikincisi olduğu söyledi. 
     
Konuşmaların ardından 2011 yılı vergilendirme dönemi rekortmenlerine ödülleri, Vali Mayda ve beraberindekiler tarafından verildi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel