Vatandaşın Numune isyanı!

Yenimahalle'de bulunan Numune Hastanesinin taşınacağı yönündeki haberler vatandaşı kızdırdı. Trabzon merkezde bulunan hastanenin taşınmasına tepkiler büyürken bu konu üzerinde mahalle sakini bir vatandaş imza kampanyası başlattı. İsmi Yıldız CZERWİNSKİ ol

Vatandaşın Numune isyanı!

Yenimahalle'de bulunan Numune Hastanesinin taşınacağı yönündeki haberler vatandaşı kızdırdı. Trabzon merkezde bulunan hastanenin taşınmasına tepkiler büyürken bu konu üzerinde mahalle sakini bir vatandaş imza kampanyası başlattı. İsmi Yıldız CZERWİNSKİ olan vatandaş, mahalleli ve çevredeki insanlardan imza topluyor. Konu hakkında açıklama yapan Yıldız:

"Uzun zamandan beri hastanemizin buradan kaldırılacağını duyuyoruz. Bu bizi tabi çok üzdü. Çok tedirgin etti. Hastanemize biz yıllardır alışkınız. Hastanemize hemen yetişme bakımından çabuk gitme bakımından alışmışız. 1934 senelerinde kurulmuş bir hastane bu. Kaşüstü'ne taşınmasına karşı değiliz. Kaşüstündede bir hastane olsun burada da bir hastane olsun. Hastanenin çok olmasının zararı olmaz faydası olur. Ben uzun zamandır duyuyorum. Bugün ayağa kalkacaz yarın ayağa  kalkacaz büyüklerden rica derken ancak başladık bu işe.

dsc_0002.20131216161628.gif

Benim arkadaşım çok ağır bir ameliyat geçirdi. Numune hastanesinde kemoterapi alması gerekiyordu.İliğini burada aldı sonra  Kaşüstü'ne naklettiler. Ben arkadaşımın oradan çıktığı anını yaşadım. Ben burada onun o rahatsızlığını nasıl acı çektiğini gördüm. O kadar kısa mesafede nasıl rahatsız olduğunu gördüm. Bu arkadaşım uzun mesafede mahvoluyordu. Bu beni tetikledi.

Ben bunu tek başıma yürütüyorum. Siyasi parti, sivil toplum kuruluşlarıyla bir alakam yok. Tamamen mahalle halkı olarak bu işe atıldık. İmza kampanyasına çıktım. Beni çok desteklediler. Diliyorum ki bu isteiğimizi ilhgili makamlar duyarlar sesimize ses verirler. Hastanemizi kompleks oalrak burada bırakırlar. Hiç tereddüt etmeden elimden kağıdı alıp imzalıyorlar. Herkes memnun yani. Şehirde istemiyor mahallelide istemöiyor.  Çünkü bu şehirdeki en yakın hastane. Beşirli, Sotka, Yenimahalle, Gülbaharhatun, Faroz nüfusu çok olan yerler. İnsanlar buralardan geliyorlar. Kaşüstündeki insanlar bile imza veriyorlar. Buradaki hastane burada hizmet versin oradaki orada hizmet verisn diyorlar.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN...

Ben burada hastane kaldırılsa ne yapılacağını bilmiyorum ama benim ve mahallelinin tek istediği hastanenin burada kalması. Kapatılı kapatılmaz ilgilendirmiyo. Bizim istediğimiz tam teşekküllü bir hastanenin burada kalması.

Herhangi bir üst düzey yetkiliye de gitmedim.  Tek başıma bu işe kalktım.Resmi olarak ama burada her kanala başvuru yapılacak.

Henüz saymadım ama  3 gündür imza topluyorum ve 1000'i aştığını düşünüyorum.

dsc_0005.20131216161704.jpg

Tek hedefimiz hastanenin burada kalmasıdır.İnşallah bunu başaracağız. Eğer makamlar bizden çok imza istiyorlarsa toplarım. Hiç sorun etmem. Hazırım bunu yapmaya. Ben bu işi yapmaya gönüllüyüm.

İçerde yaşlı amcalarımız var. Bu niye buradan kalkıyor diyolar. Eskiden biri rahatsızlandımı anında kalkıp gidiyorduk. Ayağımızda terlik olurdu altımıza pijama olurdu çıkar giderdik. Çoluğumuz çocuğumuz olurdu bırakacak kimse olmazdı elinden tutar götürürdük. Acil bir durum olurdu kalkar battaniyeye sarar götürürdük. Yani yakınlığından bunu söylüyorlar.

PARASI OLAN TAKSİ TUTAR, OLMAYAN NE YAPSIN

 

Trabzon merkezde bile böyle. Hastalansan meydandan dolmuşa binip anında gelirsin. Taksi le gitsen 5 liraya gider. Ya Kaşüstüne? Dolmuş desen sıkıntı uzaklığı demiyorum bile. Taksi ile gitmeye çalışşsan 50 lira tutar. Burada durumu iyi olmayan var. Parası olan gidebilecek de olmayan gidemeyecek mi hastaneye yani. Bu durumlarda göz önünde bulundurulsun bu iş yapılırken.

Özel hataneye gidiyorsun ambulans çağırıyorsun. Devlet Hastnesinin ambulansı götürmüyor seni. Diyorlarki onlar yollasın.

HASTANELERDE DAHA RAHAT HİZMET ALINIYOR

Her bakımdan ön hizmeti bu hastanemiz veriyor. Sonra başka hastanelere yönlendiriyor. Özel hastanelerde Kaşüstündeki hastanelerde yerinde kalsın hiç önemli değil. Bak hastaneler tenhalaşıyor. Hizmeti daha rahat alıyoruz. Bunun içinde emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Ama özellikle bu hastanemizin şehrin içinde kalmasını istiyoruz. Bu hastane çok can kurtardı kurtaröayada devam edecek.

22.20131216164216.jpg

Bir söylemde hastaneler şehir dışına taşınıyor. E tamam öyle bir durum varsa diş hastanesi yapılıyor. Yeni daha karkas halde duruyor. Onu niye yapıyorsun. "  şeklinde konuştu.

Mahallenin eskilerinden 87 yaşındaki İsmet amca yaptığı açıklamada:

"Bu hastane neden buradan taşınıyor. Bu çevrede bulunan vatandaş bir yeri ağırdı mı birşeyi oldu mu bu hastaneye koşuyordu. Ayakları yalınayak hastaneye giderdi. Şimdi bu millet ne yapsın. Burası fakir bir semt. Buradaki insanların bu hastaneye ulaşması kolaydı. E burası taşınırsa ne yapacak bu millet nasıl gitsin. Kaşüstü'ne taşınırsa ne yapacağız. Nasıl gideceğiz. Vatandaşın cebinde parası yok. Ölsün mü bu millet. Ben 87 yaşındayım. Kendimi bildim bileli bu hastane burada. Bu çevrenin insanı buraya hep koştu. Hastası oldu buraya getirdi. E şimdi diyorsunuz ki taşıyacağız. O zaman buna da bir çözüm bulacaksın.

33.20131216164248.jpg

Benim yaşım geçmiş bugün varım yarın yokum. Az başım ağırdı mı arıyorum çocukları beni götürüyorlar hastaneye. Allaha şükür araba var. Arabam olmasa veya hastene Kaşüstü'ne taşınırsa ben 10 kere gidersem 11. de arabada giderim. Başka olmaz. Geçenlerde ayağımda yara çıktı hemen çıktım buraya pansuman yaptırdım. Beni de geçtim. Gelecek nesil hastalandı mı yollarda mı sürünsün istiyorlar.

Hastaneye gittim benden 25 lira ücret kestiler. Evimin dibindeki hastaneydi. Ya uzağa gidersem? Ne yapacağım zaten yaşım geçmiş çalışmıyorum hiç mi düşünmüyorlar bu vatandaşın parası var mı cebinde. Lütfen bu hastaneyi buradan kaldırmasınlar." şeklinde konuştu.

dsc_0020.20131216163228.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel