Vatandaş organik ürün ile ilgileniyor!

Doğal ve organik ürünlere Türkiye’ de ilgi her geçen gün artıyor.

Vatandaş organik ürün ile ilgileniyor!
Samsun’da halk organik ürünlere ve sağlıklı beslenmeye karşı duyarlı davranıyor. Sağlıklı bir yaşam için doğal ürünleri tercih ettiklerini söyleyen vatandaşlar, doğal ürün satan yerlerin yaygınlaşması gerektiğini belirtiyor. Doğal ürünler satan Ufuk ve Dilek Aygün ise vatandaşın doğal ürünlere ilgisinin arttığını söyledi.

Eşi Dilek Aygün ile birlikte kendi dükkanlarında doğal ürünler satan Ufuk Timuçin Aygün, "Her zaman aklımızda bu işi yapmak vardı. Daha sonra eşimle birlikte bu işi hayata geçirmeye karar verdik. Türkiye'nin çeşitli illerinden getirdiğimiz ürünleri sergilemeyi düşünerek bu yola çıktık. Tabi Türkiye büyük bir coğrafya, her yerde el emeği bir sürü doğal ürün üretiliyor. Biz de bu ürün çeşitlerinden bazılarını alarak bunları vatandaşlara ulaştırmaya başladık. Bazı doğal ürünleri hazır bir şekilde bazı ürünleri de alıp kendimiz işliyoruz. Doğal salça, pekmez, bal, turşu, reçel, zeytin, zeytinyağı ve bunun gibi birçok ürünü satıyoruz. Tabi bu süreçte vatandaşların ilgisi de her geçen gün arttı. Şu anda vatandaşların doğal ürünlere yoğun bir ilgisi var. İnsanlar artık doğal beslenmek için kendileri araştırma yapıyor ve bize gelerek istedikleri ürünleri söylüyorlar. Bize önerilerde bulunuyorlar. Yapay ürünlerle doğal ürün arasında fazla fiyat farkı yok. Sağlığını dikkat eden insanlar doğal ürünlere yöneliyor. Türkiye'de doğal ürünlere yönelim son zamanlarda artmış durumda" dedi.

Sağlıklı oldukları için doğal ürünleri tercih ettiğini söyleyen Fatma Çelik isimli bir vatandaş ise, "Elimden geldiğince doğal ürünler almaya çalışıyorum. Marketlerde satılan katkılı gıda ürünlerinin insana çok zararları var. İnsan sağlığını olumsuz yönde etkiliyorlar. Doğal ve organik ürün konusunda vatandaşlarda da belli bir duyarlılık olmalı. Çünkü sağlıklı nesiller yetiştirmek için sağlıklı ürünler tüketmemiz gerekiyor" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel