Van'dan Muhammet için Trabzon'a geldiler

 Van İl Genel Meclisi’nin iki üyesi, yetiştirme yurdunda biriktirdiği 61 lirayı Van depremzedelerine bağışlayan Muhammet Demirci’yi ziyaret etmek üzere Trabzon’a geldi.  Van İl Genel Meclisi’nin AK Parti’li ve BDP’li iki meclis üyesi, Trabzon Yetiştirme Y

Van'dan Muhammet için Trabzon'a geldiler

 

Van İl Genel Meclisi’nin iki üyesi, yetiştirme yurdunda biriktirdiği 61 lirayı Van depremzedelerine bağışlayan Muhammet Demirci’yi ziyaret etmek üzere Trabzon’a geldi. 
 
Van İl Genel Meclisi’nin AK Parti’li ve BDP’li iki meclis üyesi, Trabzon Yetiştirme Yurdu’nda kalan ve bisiklet almak için biriktirdiği 61 lirayı Van’daki depremzedelere gönderen Muhammet Demirci’yi ziyaret etmek için Trabzon’a geldi. Van İl Genel Meclisi’nin AK Parti Grup Başkanı Kemal Beydoğan ile BDP’li üyesi Ali Kılçık’ı makamında kabul eden Vali Recep Kızılcık, “Ülkemizin dört bir köşesindeki insanımızın kalbi medeniyet ve insanlık sevgisiyle, kardeşlik duygusuyla doludur.
 
Birisi dara düştüğünde, ihtiyaç sahibi olduğunu gördüğünde hemen yardımına koşar. Bu bugün gerçekleşmedi. Dün de, 100 yıl önce de böyleydi, yarın da böyle olacak. Kendinde yoktur ama başkasına vermeye çalışır. Bu kardeşlik bu şekilde oluştu. Yüzyılların içersinden süzülerek gönüllerimize, DNA’mıza işlemiş ve yerleşmiş durumda. Muhammed’imizin bu davranışı bir medeniyet şehri olan Trabzon halkının bir haykırışı ve kendini ifade ediş şeklidir. Burada yaşayan insanımızın başına aynı sıkıntı gelse, eminim ki Van’daki Muhammet’te aynı kadirşinaslığı gösterecektir. Bizi biz yapan değerler bunlardır” dedi.
 
AK Parti Grup Başkanı Kemal Beydoğan, “Ayağına kadar gelip onu burada görmek, ödüllendirmek bizim için onur olmuştur. Kendisi küçük, yüreği büyük Muhammet bizleri çok duygulandırdı ve büyüledi” diye konuştu.
 
Van İl Genel Meclisi’nin BDP’li üyesi Ali Kılçık ise, “Van depreminde ülkenin bir bütün olarak olaya sahiplenmesi ve Muhammet’in gösterdiği tavır inanın Van’da herkesi duygulandırdı” şeklinde konuştu.
 
İl Genel Meclis Üyesi Haydar Revi ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Kul’un da hazır bulunduğu ziyarette Vali Kızılcık, Van İl Genel Meclis üyelerine telkariden yapılmış fincan takımı hediye etti.
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Karadenizli milletvekilleri ile yaptığı toplantıda, 61 lirasını Van’daki depremzedelere gönderen Muhammet Demirci’den övgüyle bahsetmişti. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler