Van'a 2 TIR yardım gidiyor

Trabzon Belediyesi’nin Van’daki depremzedelere ulaştırmak için topladığı yardımları taşıyacak iki TIR’ın yüklenmesine başlandı.Tırlar yarın sabah Van’a hareket edecek. Gelen yoğun yardımlar nedeniyle Trabzon Belediyesi önümüzdeki günlerde yeni bir tırı da

Van'a 2 TIR yardım gidiyor

Trabzon Belediyesi’nin Van’daki depremzedelere ulaştırmak için topladığı yardımları taşıyacak iki TIR’ın yüklenmesine başlandı.

Tırlar yarın sabah Van’a hareket edecek. Gelen yoğun yardımlar nedeniyle Trabzon Belediyesi önümüzdeki günlerde yeni bir tırı daha Van’a gönderecek. Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Belediye eski binasında bulunan Bordo Mavi Masa’da kurulan yardım toplama merkezinde toplanan iki TIR dolusu yardımın yarın sabah yola çıkacağını belirterek, duyarlılık gösterip kampanyaya katılan Trabzonlu vatandaşlara teşekkür etti. Başkan Gümrükçüoğlu, Van’da meydana gelen deprem nedeniyle zor şartlar altında yaşamlarını sürdürmeye çalışan yurttaşlara katkıda bulunmak amacıyla başlattıkları yardım toplama kampanyasına Trabzonluların ve bölge insanının 7 den 70’e destek verdiğini belirterek, “Çocuklarımız bile duyarlılık gösterip oyuncaklarını bağışladılar. Esnaf odalarımız, mühendis odalarımız, esnafımız herkes depremzedelere yardım elini uzatarak gönül köprüsü kurdular.”  diye konuştu.

STÖ’LERİN DESTEĞİNE TEŞEKKÜR ETTİ

 Başkan Gümrükçüoğlu yardım merkezinde toplanan yardımların Van’a ulaştırılarak oradaki kriz merkezine teslim edileceğini belirterek “ Genellikle battaniye, kışlık giyim eşyası, çocuk bezi, çocuk maması, ısıtıcı, kuru gıda gibi yardım malzemelerini depremzedelere yarın sabah gönderiyoruz. Geriye kalan ve bundan sonra da toplanacak yardım malzemelerini gelecek hafta Van’a göndereceğiz. Trabzon ile Van arasında tüm Türkiye genelinde olduğu gibi Trabzon’dan da yardım köprüsü kurulmuştur. 74 milyon insanımız bir ve beraber, omuz omuza depremzedelerin yardımına koştu. Trabzon’daki halkımızla birlikte odalarımızın STÖ’lerimizin çok büyük desteğini gördük. Dayanışma ve birliktelik duygusu milletimizin mayasında var. Kampanyaya destek veren vatandaşlarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum. Bu vesile ile depremde hayatını kaybeden yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Gümrükçüoğlu ve beraberindekiler daha sonra yarın sabah Van’a gidecek yardımları beraberindekilerle TIR’lara yükledi. Yükleme çalışmalarına vatandaşlar ve STÖ temsilcileri de destek verdi.

Yardımların araçlara yüklenmesi sırasında Muharrem Satılmış isimli bir vatandaş Başkan Gümrükçüoğlu’nun yanına gelerek içerisinde bir miktar para olan zarfı vererek, “Başkanım bunu ulaştırmanızı istiyorum” dedi. Başkan Gümrükçüoğlu da zarfın mutlaka Van’a ulaştırılacağını söyledi.

FOTOĞRAFLAR DİĞER SAYFALARDA...

 

a1.20111027175500.jpg

 

a2.20111027175512.jpg

 

a3.20111027175529.jpg

 

a4.20111027175545.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel