Van TIR'ı yarın yola çıkıyor

Trabzon Belediyesi'nin Van Erçiş’teki  depremzedelere verilmek üzere başlattığı yardım kampanyasında toplanan malzemeler 3 Tır ile birlikte  Van’a ulaştı.Dün sabah erken saatlerde Trabzon’dan yola çıkan 3 tır, akşam saatlerinde Erçiş’teki Deprem Kriz Merk

Van TIR'ı yarın yola çıkıyor

Trabzon Belediyesi'nin Van Erçiş’teki  depremzedelere verilmek üzere başlattığı yardım kampanyasında toplanan malzemeler 3 Tır ile birlikte  Van’a ulaştı.

Dün sabah erken saatlerde Trabzon’dan yola çıkan 3 tır, akşam saatlerinde Erçiş’teki Deprem Kriz Merkezi’ne alıştı.

Van Valiliği’ne bağlı olarak çalışan kriz merkezinde yetkililere teslim edilen 3 tırdaki malzemeler bu sabahtan itibaren Erçiş’e bağlı Beragam, Topraklı ve Mazman köylerinde dağıtıldı. Jandarma ve köy muhtarları nezaretinde köylere getirilen yardım malzemeleri vatandaşları memnun etti.

Topraklı Köyü Muhtarı Sulhattin Dağ Trabzon’dan gelen yardımlardan ötürü çok memnun olduklarını ifade ederek, “Trabzon’a çok teşekkür ediyoruz. Bu yardımlar bizim için önemliydi. Hiç açılmamış battaniyeler geldi buraya. Daha öncede buraya bazı yardımlar ulaşmıştı.

Trabzon’dan bu köye yardım geleceğini hiç tahmin etmiyordum. Trabzon halkına bu yardımlarından ötürü ne kadar teşekkür etsek azdır. Şu anda yardımları boşaltıyoruz. Köyümüzün eksiklerinden önemli bir kısmını Trabzon halkı karşıladı” dedi.

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Erçiş’in 3 ayrı köyüne tırların ulaşarak malzemelerin vatandaşlara dağıtılmasının kendilerini mutlu ettiğini ifade ederek, "Depremzedelere kış aylarında öncelikli ihtiyaç olan battaniye, kışlık giyim eşyası, çocuk bezi, çocuk maması, ısıtıcı, kuru gıda gibi yardım malzemelerini gönderdik.

Trabzon ile Van arasında tüm Türkiye genelinde olduğu gibi Trabzon'dan da yardım köprüsü kurulmuştur. Trabzon halkının yardımseverliği burada bir kaz daha ortaya çıkmıştır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler