Vali'den terör değerlendirmesi

 Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Gümüşhane'nin Şiran ilçesi kırsalında dün gece çatışmaya girilen PKK'lı terörist grubunun geçtiğimiz hafta Trabzon'un Düzköy İlçe Jandarma Komutanlığı'na yönelik bombalı saldırıyı gerçekleştiren grup olabileceğini düşün

Vali'den terör değerlendirmesi

 

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Gümüşhane'nin Şiran ilçesi kırsalında dün gece çatışmaya girilen PKK'lı terörist grubunun geçtiğimiz hafta Trabzon'un Düzköy İlçe Jandarma Komutanlığı'na yönelik bombalı saldırıyı gerçekleştiren grup olabileceğini düşündüklerini söyledi. 

Konuyla ilgili bugün Trabzon Valiliği'nde bir basın toplantısı düzenleyen Vali Kızılcık, 26 Haziran 2012 tarihinde Trabzon'un Düzköy ilçesindeki terör saldırısını hatırlatarak "Düzköy Jandarma Karakolu'na 15-20 metre mesafede uzaktan kumanda ile terör örgütü PKK tarafından patlatılan bir patlayıcı sonucu 3 askerimiz yaralanmıştı. Bu terörist eylemi gerçekleştirenlerin yakalanması için başlatılan operasyonlar sonucunda dün gece 23.30 sıralarında Gümüşhane ili Şiran ilçesi İncedere Köyü mevkiinde Trabzon Asayiş Komondo Bölüğünce 4 terörist ile karşılaşıldı. Bu dört teröristten birisi etkisiz hale getirildi, birisi yaralı olmak üzere üçünün şu anda yakalama çalışmaları sürüyor. Bu grubun Trabzon'umuzda yapılan eylemi yapan grup olabileceğini değerlendiriyorum. Şu anda bu konuda kesin bir kanıtımız yok. Ümit ediyorum en kısa zamanda diğer üçünü etkisiz hale getirir ve bölgemizde bu anlamda teröristten arındırılmış hale getiririz" dedi.

Gümüşhane, Trabzon ve Giresun'daki Jandarma Özel Harekat Timleri'nin katıldığı operasyonlara Polis Özel Harekat ekiplerinin de destek verdiğini kaydeden Vali Kızılcık, bölgede operasyonların süreceğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler