Vali'den 'Tarihe Geçecek Proje'

Dere havzalarının temizlenmesi” projesi’ne vali kızılcık’tan “tarihe geçecek proje” benzetmesi.Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık’ın önderliğinde İş-Kur ve İl Çevre ve Orman Müdürlüğünce çöp sorunun giderilmesi için hayata geçirilen “Dere Havzalarının Temi

Vali'den 'Tarihe Geçecek Proje'

Dere havzalarının temizlenmesi” projesi’ne vali kızılcık’tan “tarihe geçecek proje” benzetmesi.

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık’ın önderliğinde İş-Kur ve İl Çevre ve Orman Müdürlüğünce çöp sorunun giderilmesi için hayata geçirilen “Dere Havzalarının Temizlenmesi” projesi tarihe geçecek bir proje olarak nitelendirildi.

Derelerin temizlenmesinde çalışan personele bir yemek veren Vali Kızılcık, yaklaşık 115 kişinin geçici işçi olarak çalıştığı proje kapsamında 237 köyün ziyaret edilip, 34 bin kişiye çevre bilincinin oluşturulmasında katkı sağlandığını söyledi. Vali Kızılcık, çevre bilincinin oluşturulması için köylerde çalışma yapan gençlere teşekkür ederek “6 aylık çevre bilinicinin oluşturulması hususunda başarılı bir proje yürüttük. Tabi ki bu bir eğitim projesiydi. Bu çerçevede 237 köyümüzü ziyaret ederek 34 bin kişiyle bizzat yüz yüze görüşme gerçekleştirdiniz. Özellikle çevre bilincinin oluşturulması ve çevrenin kirletilmemesi hususunda önemli bilgiler aldınız ve verdiniz. Her eğitim faaliyeti aslında iki taraflıdır. En azından onların bu güne kadar duyarsızlarsa niçin duyarsız oldukları konusunda önemli bilgiler edindiniz. Bundan sonra izlememiz gereken yöntemleri hangi veriler üzerine inşa edilmesi konusunda bilgi sahibisiniz. Biz bu projeye son derece önem veriyoruz. Bu proje kendi alanında ilk ve tek projedir. Ana beklentimiz çevreye duyarlı bir kesim oluşturmaktır. Bu uygulama 6 ayda sonuçlandırılması gereken bir uygulama değil. Bu eğitim faaliyeti bundan sonrada devam edecektir. Solaklı, Yomra, Karadere, Yanbolu ve Sürmene ile görüşerek çevre bilinci hakkında bilgi almalarına katkı sağlamış olacaksınız. Belki de çevre bilincinin oluşmasına sağladığınız katkıdan dolayı tarihe geçeceksiniz”

Vali Kızılcık, yemekte proje kapsamında çalışan personelle sohbet etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler