Vali'den karayolu uyarısı

 Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, trafik güvenliğinin olumsuz yönde etkilenmemesi için tüm kesimlere uyarılarda bulunarak, trafik zabıtası ile genel güvenliğe yönelik hizmet veren polis, jandarma ve diğer ilgili tüm kuruluşların bir dizi önlem alınmasın

Vali'den karayolu uyarısı

 

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, trafik güvenliğinin olumsuz yönde etkilenmemesi için tüm kesimlere uyarılarda bulunarak, trafik zabıtası ile genel güvenliğe yönelik hizmet veren polis, jandarma ve diğer ilgili tüm kuruluşların bir dizi önlem alınmasını istedi.

2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun 14. ile 59. maddelerine ve bu kanuna dayalı olarak çıkarılan yönetmelik hükümlerine rağmen karayolları üzerindeki seyyar satıcıların sayısının gün geçtikçe arttığını, emsal teşkil etmek suretiyle de tüm yollara yayıldığını belirten; yol kenarlarına konulan tezgahlar ve bunlara ait afiş ve reklam tabelalarının oluşturduğu kirliliğe değinen Vali Kızılcık, karayollarındaki sürücüleri uyarmak ve yönlendirmek amacıyla konulan levhaların görünümünü engellediğini, çoğu levhaların üzerine reklam afişleri yapıştırılarak trafik güvenliğini olumsuz yönde etkilediğini söyledi.

Vali Kızılcık, söz konusu sorunların ortadan kaldırılması için ilgili kurumlarca gerekli çalışmaların yapılmasını, sürekli olarak denetimlerde bulunarak, herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesini isteyerek, yapılan çalışmaların takipçisi olacağını söyledi. Vali Kızılcık, ilgili kurumlarca yapılan çalışmaların rapor halinde üçer aylık dönemler de Trabzon Valiliği'ne bilgi verilmesi talimatını verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel