Vali'den Hamsiköy'de turizm çıkışı

Hamsiköy’de turizmin canlandırılması amacıyla düzenlediği toplantıya beraberinde Maçka Kaymakamı Ümit Cavuldak, Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız ile birlikte katılan Vali Kızılcık, Hamsiköy’ün turizm merkezi haline gelmesi için elinden gel

Vali'den Hamsiköy'de turizm çıkışı

Hamsiköy’de turizmin canlandırılması amacıyla düzenlediği toplantıya beraberinde Maçka Kaymakamı Ümit Cavuldak, Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız ile birlikte katılan Vali Kızılcık, Hamsiköy’ün turizm merkezi haline gelmesi için elinden geleni yapacağını ancak köy halkının da buna projeler üreterek destek olması gerektiğini ifade etti.

Vali Kızılcık, turizmin geliştirilmesi adına Kalkınma Ajansı’nın proje çağrısı yaptığını ve bu konuda proje beklediklerini ifade ederek “Biz bu bölgeyi tekrar turizmde canlandırmak istiyorsak altyapısı olan doğasıyla uyumlu yapıları yapmamız gerekiyor. Turizm alanında çeşitlerin fazla olduğu için gelen turistin kendini daha mutlu daha rahat hissedeceği yerler oluşturmamız gerekir. Değişen koşullara adapte olmalıyız. Biz devlet olarak turizm alanında teşvik ediyoruz. Doğu Karadeniz Master Planı çerçevesinde daha fazla turizmden pay alabilmeniz ve bu güzel ürünlerinizi piyasaya sunabilmek için fikir teatisinde bulunmak maksadıyla buradayız. Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı marifetiyle 14 Milyon TL tutarında turizm sektöründe altyapı ve üstyapının geliştirilmesi için proje çağrısına çıktık. Mart ayına kadar kamu kurumları ve özel teşebbüsler kalkınma ajansına başvurduğunuzda projeniz kabul edilirse finanse edilecektir. Kamu kurumu tarafından finanse edildiği takdirde bunun yüzde 75’i Kalkınma Ajansı tarafından hibe olarak veriliyor. Yüzde 25 ilgili kamu kurumu tarafından karşılanıyor. Özel sektör tarafından hazırlandığı takdirde ise yüzde 50’si özel sektör tarafından yüzde 50’si de kamu tarafından hibe olarak verilmiş oluyor” bilgisini verdi.

Vali Kızılcık, doğaya uygun yapılaşma içerisine girilmesi ve bu konuda herkesin otokontrolü sağlaması gerektiğini ifade ederek, “Eğer ‘Ben yaptım. Devlet bu şekilde bana müsaade etsin’ derseniz olmaz. Bir şekilde bugüne kadar edilmiştir. Bundan sonra da edilebilir, ama marka turizm köyü olma hedefine ulaşamayız. Bu arada hepimiz beraber hareket etmeliyiz. Birbirimizi hep beraber otokontrol yöntemi ile takip etmeliyiz. Kurallara uymak zorundayız. Kararlı iseniz ben hepinize destek olamaya çalışırım. Ama kuralları siz bana dikta etmeyin. Kurallar beraber alınmalı ve hukuka uygun olmalı. Hukuka aykırı hiçbir şeyi yapmam. Beraber kalkınmayı düşünüyorsak beraber çalışacağız. Eğer bunu yapabilirsek orta vadeli bir program içerisinde Hamsiköy’ümüzü çok daha iyi konuma getirebiliriz. Yayla turizmi için gelenler bölgenin doğal güzelliklere sahip olmasını, bu güzelliklerin tahrip edilmemiş olmasını ve doğa ile uyumlu binaların olmasını ister. Konaklama sorununu çözmemiz lazım. Gelenler 5 yıldızlı otellerde kalmaktan ziyade bizim köylerimizdeki restore edilmiş yayla evlerinden kalmayı istiyorlar. Bununla birlikte bu tarihi evleri sahiplenmiş ve turizmden doğrudan geliri elde etmiş olmalarını sağlarız” dedi.

Vatandaşların taleplerini tek tek dinleyen Vali Kızılcık, taşımalı sistem nedeniyle kullanımda olmayan okullarında turizm amaçlı kullanılabileceğini söyledi. Vali Kızılcık, Hamsiköy ile Zigana arasındaki tarihi yolunda bu sezon sonunda iyileştirmesinin yapılacağı müjdesini verdi. Vali Kızılcık’a Hamsiköy’ü ziyaretlerinden dolayı 2 öğrenci çiçek verirken, Vali Kızılcık da öğrencilere kitap hediye etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel