Vali’den Bakan’a Kuymak İkramı

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Trabzon'da gerçekleştirdiği programların ardından Trabzon'daki ikinci gününde Ayasofya Müzesi'ni ziyaret etti. Bakan Yılmaz’a Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık ile birlikte, Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, AK Parti Rize Mill

Vali’den Bakan’a Kuymak İkramı

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Trabzon'da gerçekleştirdiği programların ardından Trabzon'daki ikinci gününde Ayasofya Müzesi'ni ziyaret etti. Bakan Yılmaz’a Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık ile birlikte, Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, AK Parti Rize Milletvekili Nusret Bayraktar, DOKAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Ekrem Yüce, DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım eşlik etti.               

Güne Ayasofya’nın bahçesinde kahvaltı yaparak başlayan Bakan Yılmaz’a Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, hazırlanan kuymaktan ikram etti.  Bakan ve beraberindekiler kahvaltı programının ardından Ayasofya Müzesi'ni gezerek Müzede incelemelerde bulundu.
               
Bakan Yılmaz, ‘Yeni Eylem Planıyla Turizmi Daha Yukarılara Çıkaracağız’
               
Müzeyi gezen Bakan Yılmaz, “Türkiye olarak sadece deniz, kum turizmiyle gidemeyiz. Diğer değerlerimizi de turizme açmamız gerekiyor. Özellikle DOKAP bölgesi yani Doğu Karadeniz Bölgesi tabii ve tarihi güzellikleriyle alternatif turizme son derece uygun. Yeni eylem planımızda bunu ön plana çıkarıyoruz. ‘Yeşil Yol’ dediğimiz bir güzergah üzerinde 8 ilin yaylalarını bağlayacağız.
 
Fakat bunlar sadece yayla turizmi olarak düşünülmemelidir. O yaylalar arasında gezerken, tabiat güzelliklerini görürken aynı zamanda geçmişin değerlerine ve kültürüne de yolculuk yapacak insanlar. Bu açıdan çok önemli. Körfez ülkelerinden özellikle bu bölgeye büyük bir ilgi var. Geçen yıl Trabzon’a 60 binin üzerinde turist geldiğini biliyoruz ve bu turistler diğer bölgelerdeki turistlere göre 3 misli daha fazla harcama yapıyorlar. Bu aynı zamanda buraya çekeceğiniz bir tane turistin üç tane turist olduğu anlamına gelmektedir. Önümüzdeki dönem daha planlı ve bütüncül tasarımlarla tanıtımı, hizmet sektörü, toplumun hazırlanması gibi faaliyetlerle turizmi çok daha üst noktalara çıkaracağız” dedi.
               
Bakan Yılmaz ve beraberindekiler daha sonra müze önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. Müze çıkışında kendi bakanlığının bir projesi olan Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında Erzurum’dan Trabzon’a gelen bir gurup öğrenci ile karşılaşan Bakan Yılmaz, onlarla sohbet etti.  
               
Bakan Yılmaz ve beraberindekiler Gümüşhane’ye hareket etmek üzere Trabzon’dan ayrıldı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler