Vali Rektörü makamında kabul etti

  Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal ve rektör yardımcılarını makamında kabul etti.Ülkemizin köklü üniversitelerinden KTÜ’nün yeni Rektörü Baykal ve rektör yardımcılarını tebrik eden Va

Vali Rektörü makamında kabul etti

 

 

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal ve rektör yardımcılarını makamında kabul etti.

Ülkemizin köklü üniversitelerinden KTÜ’nün yeni Rektörü Baykal ve rektör yardımcılarını tebrik eden Vali Kızılcık, daha önce şehir ve üniversite arasında oluşturulan iyi birlikteliğin artırılarak devam etmesini temenni etti.

Şehir ve ülkelerin gelişmesinde üniversite ve şehir dinamiklerinin önemli rol oynadığını kaydeden Vali Kızılcık, “ KTÜ ülkemizin en köklü üniversitelerinden bir tanesi. Bu müessesleşmiş kimliği olan bir üniversitemizin başta bilim konusunda olmak üzere şehrimize ve ülkemize katkılar sağlamasına sizler liderlik edeceksiniz. Artık ülke ve şehirlerin gelişmesinde üniversite, şehir yönetimi, yerel yönetim, sivil toplum kuruluşu ve sanayi işbirliği büyük önem arz ediyor.  Bu alanlarda şehrimizin, bölgemizin ve ülkemizin kalkınması için bugüne kadar yapmış olduğumuz işbirliğini daha üst noktalara taşımanın gayreti içerisinde olmalıyız.  Son dönemde şehrimizin ve üniversitemizin de katkıları ile hem bölgeye, hemde ülkemize örnek olan projelere önderlik yapıldığını görüyorum. Bundan sonra bu liderlik ve önderlik daha farklı alanlarda fark edilir hale gelecektir. Başta siz değerli rektörümüz olmak üzere rektör yardımcılarımız ve akademisyenlerimizin katkıları ile şehrimizi, bölgemizi ve ülkemizi daha üst noktalara taşıyacağımıza inancımı ifade ediyorum” dedi.

Rektör Baykal ise, Vali Kızılcık’ın üniversiteye olan destek ve katkılarını çok iyi bildiklerini ifade ederek, “Üniversitemiz çok güçlü bir kurum. Akademik çalışmalar yanında işbirliğine de önem veriyoruz. Son dönemde bir üniversitemiz yarışır olmaya başladı. Artık tek başına sadece üniversite içerisinde akademik faaliyet yürütmek yeterli olmuyor. Bölgemize ve şehrimize hizmet koyma noktasında her türlü çalışamaya hazırız. KTÜ’ye sizin katkılarınız oldu, bundan sonra olacağına inanıyoruz. Bu birliktelik ve sinerji ile şehrimizi ve KTÜ’yü daha ileri taşırız” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Kızılcık, Rektör Baykal’a telkariden yapılmış fincan takımı hediye ederken, Rektör Baykal’da Vali Kızılcık’a çiçek takdim etti.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel