Vali Öz’e fındıklı “hoş geldin”!..

Meclis Başkanı  Mehmet Cirav , Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu başkanlığında ki borsa heyetinde,  meclis üyeleri  Mehmet Özer, Eyyüp Ergan, Bekir Şengül, Haydar Kılıç ile Genel Sekreter Vekili Hüseyin Aytekin yer aldılar.Vali Öz’ü ziyarette k

Vali Öz’e fındıklı “hoş geldin”!..

Meclis Başkanı  Mehmet Cirav , Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu başkanlığında ki borsa heyetinde,  meclis üyeleri  Mehmet Özer, Eyyüp Ergan, Bekir Şengül, Haydar Kılıç ile Genel Sekreter Vekili Hüseyin Aytekin yer aldılar.

Vali Öz’ü ziyarette konuşan Trabzon Ticaret Borsası Meclis Başkanı Mehmet Cirav, 1926 yılında kurulan borsanın, önceliği fındığa vermek üzere iştigal alanına giren konularda  çalışmalar yaptığını  söyledi. Mehmet Cirav;  Trabzon’un fındık ticaretindeki yüzde 40’lık payını dikkate alarak, sektörü bir bütün kabul ederek projeler uyguladığını belirterek şunları söyledi:

“Amacımız fındık gibi ülkemizin en önemli tarımsal ihraç ürününün sektörün tüm kesimlerine kazanç sağlayacak şekilde ticaretinin yapılmasıdır. Bunun için üretim alanlarından tüketicilere kadar olan aşamalarda araştırmalar ve faaliyetler gösteriyoruz. Amacımız, tüketimi giderek artan fındığı daha iyi bir kazanç kapısı haline getirmektir.”

Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu’da, fındıkta özellikle makineli tarımın yaygınlaşması için çaba gösterdiklerini vurgulayarak, geçen yıl kurdukları fındık kurutma merkezi ile üreticinin yağışlı havalardan olumsuz etkilenmemesi için kolaylık sağladıklarını söyledi.

Vali  Abdil Celil Öz de , borsanın Trabzon’da önemli çalışmaları olan ve  bölgenin önemli ürünlerini değerlendirmesi konusunda güçlü bir yapıya sahip  kuruluş olduğunu belirterek şöyle konuştu:

“Ticaret Borsamız bölgedeki kalkınmanın ve ekonomik hayatın lokomotiflerinden biri. Doğu Karadeniz ve Trabzon denince fındık, çay ve belli ürünler akla geliyor. Bu ürünlerin piyasasının oluşması çiftçinin daha fazla kazanması, bölgedeki ekonomik girdisinin çıktısının daha fazla olması çok önemli.Devletimiz bu anlamda farklı alanlarda ciddi destekler veriyor. Bu desteklerin birini de fındıkta, alan bazlı da görüyoruz. Bu konudaki çalışma bir hükümet politikasıdır. Devletimiz zaman zaman geçmişte doğrudan desteklerde olduğu gibi alan bazlı da da bazı destekler verdi. Ama bunlardan sonra geri adım atıldı ürün bazlı desteklere dönüldü. Ancak fındıkta ve bazı ürünlerde alan bazlı destekler devam ediyor.Hükümetimiz bu anlamda gerekli araştırmayı yapıp en uygun destekleme modelini mutlaka devam ettirecektir. Ama önemli olan üreticinin destekleniyor olması ve belli ürünlerin bu bölgede ekonomik katkısının devam etmesidir”. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel