Vali Öz'den Başkana iadeyi ziyaret

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na iade-i ziyarette bulundu. Başkan yardımcılarının da hazır bulunduğu ziyarette konuşan Vali Öz, Trabzon’un daha da kalkınması ve gelişmesi için Trabzon Belediyesi ile b

Vali Öz'den Başkana iadeyi ziyaret

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na iade-i ziyarette bulundu. 

Başkan yardımcılarının da hazır bulunduğu ziyarette konuşan Vali Öz, Trabzon’un daha da kalkınması ve gelişmesi için Trabzon Belediyesi ile bundan sonra da hizmete ve çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Trabzon’a geleli iki haftayı aşkın bir süre geçtiğini kaydeden Vali Öz, bu süreçte ziyaretler ve iadeyi ziyaretler yanında asıl olarak da şehrin farklı bölgelerinde gerek kentsel altyapı açısından gerekse kırsal altyapı açısından eğitimde, sağlıkta ve sporda var olan yatırım ve çalışmaları da görme imkânı bulduklarını söyledi. Öz, “Hizmetler devam ediyor. Karar verilmesi gereken bazı hususlarda karar vermek gerekiyor. Bu kararları verirken de öncelikle bölgeyi ve yapılan çalışmaları alanda görmek gerekiyor ve yapılan faaliyet ve projelerin arka planını tanımak, anlamak gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Vali Öz, “Bölgede hizmet veren en önemli birimlerimizden birisi de Trabzon Belediyesidir. Kentsel altyapı yanında diğer pek çok hizmetleri de beraber yürütüyor. Bugün Belediyemizi ziyaret ediyoruz. Bugüne kadar yapılan çalışmaları kısmen biliyoruz, takip ediyoruz ama bugün biraz daha detaylı başta Ortahisar, Zağnos Vadisi ve Tabakhane Vadisi Kentsel dönüşüm projeleriyle beraber şehirdeki genel altyapı çalışmaları ve tabi hepimizin bildiği gibi önümüzdeki büyükşehir sürecine giriş ile birlikte daha kapsamlı, daha büyük projelerde mutlaka gündeme gelecektir. Bunları İnşallah belediyemizle birlikte bu ziyaretimizle ve daha sonraki süreçte de beraber değerlendireceğiz. Çünkü bu ilin pek çok projesi sırf kentsel altyapı, imar vesair alanda değil, eğitim, sağlık, kültür, spor ve pek çok alanda yürütülen pek çok projelerde ortak hareket edilmesi, ortak çalışılması ve birlikte çalışma kültürünün, var olan kültürün beraberce yürütülmesi gerekiyor. Onun için belediye başkanımıza, başkan yardımcılarımıza, meclisimize ve bütün kurumuna bugüne kadar yapmış oldukları hizmetler için teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonra da daha kapsamlı ve daha büyük ölçekte hizmete ve çalışmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

Başkan Gümrükçüoğlu ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Trabzon Valiliğine, Trabzon gibi tarihi bir kent olan Amasya’dan teşrif etmiş olan Valimiz Sayın Abdil Celil Öz’ün bugün belediyemizi onurlandırması motivasyonumuzu artırmış ve bizi çok sevindirmiştir. Valimiz gelir gelmez Trabzon’umuzu karış karış gezerek bu güne kadar kamu kurum ve kuruluşlarımızın, yerel olsun merkezi olsun çalışmaları hakkında bilgiler edindi. Böylece Valimizin Trabzon’umuzu ileriye doğru nasıl taşıyacağını da görmüş ve müşahede etmiş olduk. Bugüne kadar gerek mülki idarede, gerek şehirlerimizin idaresinde gerekse Amasya Valiliğinde yürüttüğü görevler münasebetiyle ivmemizi, motivasyonumuzu artırarak daha hızlı yürümemizi temin edecek olan Valimizi önemli bir kazanım olarak görüyoruz. Birlikte İnşallah Trabzon’umuzu, insanlarımızı, daha iyi, daha güzel şartlara taşıyacağımıza inanıyorum. Bu amaçla kendilerinin her zaman yol göstericiliğinden yaralanacağız. Beraberce Trabzon’u daha ileriye taşıyacağız.” İfadelerini kulandı.

Ziyarette Başkan Gümrükçüoğlu, Vali Öz’e,  Trabzon Belediyesi ile Trabzon Valiliği tarafından birlikte yürütülen Ortahisar Kentsel Yenileme proje maketi üzerinden bilgi sunumunda bulundu. Başkan Gümrükçüoğlu, proje ile birlikte Ortahisar’ın tekrar tarihi kimliğine kavuşturulacağını söyledi. Vali Öz ise ellerindeki imkanlar ölçüsünde bundan sonra da Ortahisar Kentsel Yenileme Projesi’ne desteklerini sürdüreceklerini söyledi.

Ziyaretin sonunda Başkan Gümrükçüoğlu, Vali Öz’e kahve takımı hediye etti.

vali_oz_gumrukcuoglu.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel