Vali Öz, Yomra Fen Lisesi'ni ziyaret etti

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Yomra Fen Lisesi’nin organizasyonunda gerçekleştirilen etkinliklere katıldı.Yomra Fen Lisesi Spor Salonunda beraberindeki Garnizon Komutanı Tuğgeneral Asım Kocaoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Adem Kul, İl jandarma Alay Komutanı

Vali Öz, Yomra Fen Lisesi'ni ziyaret etti

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Yomra Fen Lisesi’nin organizasyonunda gerçekleştirilen etkinliklere katıldı.

Yomra Fen Lisesi Spor Salonunda beraberindeki Garnizon Komutanı Tuğgeneral Asım Kocaoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Adem Kul, İl jandarma Alay Komutanı Albay Turgay Aras, İl Emniyet Müdürü Ertan Yavaş, İl Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç, Yomra Kaymakamı Fatih Akkaya, Maçka Kaymakamı Alper Balcı ile voleybol oynadı. Ardından Yomra Fen Lisesi yatılı bölümünde kalan öğrencilerle bir araya gelen Vali Öz, zaman zaman idari işler dışında sosyal faaliyetlerde de bulunmaya gayret ettiklerini söyledi.

Eğitim sisteminde fen liselerinin ayrı bir yerinin olduğunu ifade eden Vali Öz, “Bu liselerimizde çok zeki çocuklarımız var. Geleceğe daha iyi hazırlanıyorlar. Devletimiz eğitim sistemindeki bazı düzenlemelerle birlikte gerek barınma, gerek teknik donanım ve gerekse kadro olarak artık daha fazla imkan veriyor ve gençlerimizin geleceğe, bilgi çağına, rekabete açık yeni çağa daha iyi hazırlanmasına gayret gösteriyor. Türkiye’nin geleceği sizlersiniz. Her ne kadar fen lisesinde bulunsanız da ileriki hayatınızda farklı meslekler seçeceksiniz. Sizlere hem büyüklerimiz, hem öğretmenlerimiz hem de diğer farklı ortamlarda katıldığınız programlar sayesinde geleceğe nasıl hazırlanmanız gerektiğini öğrenme fırsatı buluyorsunuz. Yabancı dil, bilgisayar ve diğer konularda ne kadar hazırlıklı olmanız gerektiğini iyi biliyorsunuz. Bunun yanında bilimsel araştırmalara ne kadar zaman ayırmanız gerektiği ve okuma konusunda ne kadar gayretli olmanız hususunda mutlaka gayret gösteriyorsunuzdur” dedi.

Özellikle bilgi konusunda dünyanın rekabet içinde olduğunu ifade eden Vali, “Sizlerin ne kadar azimli olduğunuzu ortaokuldan sonra buraları kazandığınız için biliyoruz ancak dünya küçük rekabet büyük. Özellikle bilgi alanında rekabet çok büyük. Türkiye’nin bu anlamda çok çalışmaya ve çok çalışan gençlere ihtiyacı var. Bu bakımdan sizler bizim geleceğimizsiniz. Hepinize başarılar diliyorum” diye konuştu.

20131224aw000149_03.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel