Vali Öz, Polis Okulu'nun yeni dönemini açtı

   Açılış törenine Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Turgay Aras, Belediye Başkan Yardımcısı Ergin Aydın, Cumhuriyet Başsavcı Vakili Avni Arslan, Baro Başkanı Avukat Mehmet Şentürk, İl Emniyet Müdürü Ertan Yavaş, PMYO Müdürü T

Vali Öz, Polis Okulu'nun yeni dönemini açtı

   Açılış törenine Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Turgay Aras, Belediye Başkan Yardımcısı Ergin Aydın, Cumhuriyet Başsavcı Vakili Avni Arslan, Baro Başkanı Avukat Mehmet Şentürk, İl Emniyet Müdürü Ertan Yavaş, PMYO Müdürü Tahsin Şensoy ile ilgili müdürler ve polis okulu öğrencileri katıldı.

  Vali Abdil Celil Öz yaptığı konuşmasında, "Devletlerin en temel görevi insanları ve toplumun mal ve can emniyetini sağlamaktır.

Ayrıca vatandaşlarımızın huzur içersinde yaşamasını, başlarını yastığa koydukları zaman huzur ve güven içersinde günlerini geçirmelerini sağlamaktır. Bu görevi yapmak ülkemizde İçişleri Bakanlığımıza aittir.

İçişleri Bakanlığımız da bu görevi şehirlerimizde emniyet teşkilatımıza, kırsalda jandarma teşkilatımıza, sahillerde de sahil güvenlik komutanlığımıza vermiştir. Bu üç kurumsal yapı ile birlikte İçişleri Bakanlığımız güvenlik hizmetleri dediğimiz bu hizmetlerin gelişmesi için bir dizi çalışmayı başarılı bir şekilde yürütmektedir.

Bu anlamda gerek altyapıyı güçlendirmek ve teknolojiden yararlanma açısından gerekse insan kaynaklarının geliştirilmesi açısından önemli çalışmalar gerçekleştirilmektedir.

FAİLİ MEÇHULLER ASGARİ DÜZEYE İNDİRİLDİ

   Polis teşkilatımızın yüzde 90'ı üniversite ve yüksekokul mezunu gençlerimizden oluşuyor. Bütün polis okullarımız polis akademisinin çatısı altında toplanmıştır. Akademik eğitim gerçekleştirme yolunda her geçen yıl somut adımlar atılmaktadır. Tüm güvenlik kuvvetlerimiz teknolojik altyapıyla güçlendirilmektedir.

Artık suç ve suçluyla mücadelede sanıktan delile gitmekten ziyade, delilden sanığa ve olayın çözümüne giden metotlara ağırlık verilmektedir. Teşkilatlarımızda kriminal laboratuarlarımız oluşturulmuş ve bunların altyapısı güçlendirilmiş ve böylece faili meçhuller en asgari düzeye indirilmiş durumdadır. Bunun yanında ağırlık verdiğimiz bir husus da şudur. Suç işlendikten sonra suçluyu takip edip yakalama yerine suç işlenmeden olaya müdahale etmek ve önleyici kolluk dediğimiz mekanizmaları azami düzeyde güçlendirmektir.

MOBESE sistemleri bütün illerimizde ve büyük ilçelerimizin pek çoğunda kuruldu. Trabzon ilimizde de bazı ilçelerimizde altyapısı oluşturuldu, diğer ilçelerimizde de çalışmaları hep birlikte yürütüyoruz. Toplum destekli polis hizmetini başarılı bir şekilde yürütüyoruz. Her geçen yıl yeni projeleri uygulamaya koyup başarılı bir şekilde yürütülmesi için çalışıyoruz. Modern yönetim anlayışının bir gereği olarak çeşitli projeleri hayata geçiriyoruz.

HUKUKUN ÜSTÜLÜĞÜ, TEMEL HAK VE ÖZGÜRLÜKLERİN KORUNMASI PRENSİPLERİ KONUSU ÇOK ÖNEMLİ

   Güvenlik-özgürlük dengesi konusundaki hassasiyetimizi titiz bir şekilde yürütüyoruz. Mevzuatımız da artık bu hassasiyeti daha fazla gözetmemiz gerektiği konusunda düzenlendi. Geçmiş dönemlerde büyük bir sıkıntı olan faili meçhuller, işkence ve kötü muamele gibi gündemde yer alan hususlar artık son yıllarda gündemden düştü ve uluslar arası mahkemelerde yargılanan bir ülke olarak sıralamamızı giderek arka sıralara doğru düşürdü. Kolluk etik ilkelerini hepimiz çok iyi biliyoruz. Polis karakolu sürecinden polis merkezleri sürecine geçişi uygulamasıyla, vatandaşa davranışımızla, temel hak ve özgürlükler noktasında ruhunda yaşamak istiyoruz. Bu ruha uygun polis memurları yetiştirmek için bu okullarda eğitim-öğretim müfredatımızı ona göre yürütüyoruz.

ZOR AMA ŞEREFLİ BİR MESLEK

   Bizler devletin vatandaşa en fazla uzanan ve en yakın olan elleriyiz. Dolayısıyla kolluk güçleri olarak vatandaşa karşı devletin şefkatli yüzü olmalıyız. Devletle vatandaşın buluştuğu noktada onlara hukukun üstünlüğünü ve devletin gücü ile birlikte şefkatini göstermeliyiz. İyilerin dostu, kötülerin de korkulu rüyası, vicdansızların da vicdanı olmamız konusundaki gayretimizi hep birlikte göstermeliyiz. Zor ama şerefli bu mesleği tercih ettiğiniz için sizleri tebrik ediyorum. Bu memleketin güzel gelecekleri aydınlık yarınları ve insanlarımızın huzur ve güven içinde yaşamasının teminatı sizler olacaksınız" dedi.

TRABZON PMYO MARKA BİR OKULDUR

   Trabzon PMYO Müdürü Şensoy da, Trabzon Polis Meslek Yüksekokulu'nun Türkiye'nin en eski okullarından biri olduğunu belirterek, "Polis Meslek Yüksek Okulumuz marka olmuş bir okuldur.

Ancak mevcut  okulumuzu fiziki anlamda modern bir meslek yüksekokulu yaparak çağın gereklerine uygun bir hale getirebiliriz. Yapılacak yeni eğitim kurumu ile okulumuz, uluslar arası alana da açılma şansına sahip olacaktır. Türk Polisi eğitim anlamında birçok ülkeye eğitim ihracı yapmaktadır. Güvenliğini reforme eden birçok ülke Türk polisinden eğitim alıyor. Trabzon'da kurulacak uluslar arası standartlarda bir okul özellikle Kafkas ülkeleri açısından tercih sebebi olacaktır" dedi.

   Vali Öz, açılış töreninin ardından dereceye giren öğrencilere ödüllerini verirken, ödül töreninin ardından da Baro Başkanı Avukat Mehmet Şentürk Polis Meslek Yüksekokulu öğrencilerine ilk dersi verdi.

dsc_1132.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler