Vali Öz: Of turizm merkezi olabilir

Of İlçesine giden Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, ilçede turizmin canlandırılması için yapılması gereken çalışmalar üzerine bilgi alışverişinde bulundu.Yılda 1,5 milyon turistin ziyaret ettiği Uzungöl güzergahı üzerinde bulunan ve gerekli tesislerin olmama

Vali Öz: Of turizm merkezi olabilir

Of İlçesine giden Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, ilçede turizmin canlandırılması için yapılması gereken çalışmalar üzerine bilgi alışverişinde bulundu.

Yılda 1,5 milyon turistin ziyaret ettiği Uzungöl güzergahı üzerinde bulunan ve gerekli tesislerin olmamasından dolayı ziyaretçilerin direk geçiş yaptığı Of, Ayder ve Uzungöl’e yakınlığından dolayı bölgenin merkezi olabilecek konumda bulunuyor.

Turistlerin hediyelik çay almak için uğrak yeri olan bin 280 ortaklı Özçay Kooperatifi'ne ait çay fabrikasını ziyaret eden ve Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Kul’dan bilgi alan Vali Öz, “Fabrikaya yılda 40 bin yerli ve yabancı turistin uğraması bölgenin ekonomisine çok önemli bir katkı sağlamaktadır. Fabrikayı ziyaret eden turistler çayın nasıl işlendiğini yerinde görme fırsatı buluyor. Bu manada önemli bir tanıtım hizmeti veren fabrikamızın tüm çalışanlarını, ortaklarını ve yönetim kurulu üyelerini tebrik ediyorum” dedi.

COS DAĞINA TATİL KÖYÜ
Fabrika ziyareti sonrası yerli ve yabancı turistlere yönelik tatil köyü yapılması planlanan Cos Dağı'nın zirvesine çıkarak incelemelerde bulunan Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Uzungöl yolu üzerinde bulunan ve turizm alanında bölgenin merkezi konumunda olabilecek Of'un gerekli payı alabilmesi için yeni yatırımlara ihtiyacı olduğunu, bu kapsamda girişimci yönü çok yüksek olan Of’lu işadamlarımızı bu tür yatırımları yapmaya teşvik etmek gerektiğini söyledi.

Öz, inşallah bu yönde atacakları adımlarla bölgenin kalkınmasına önemli bir ivme kazandırılacağını ifade etti.

Of Kaymakamı Eren Arslan ve Of Belediye Başkanı Murat Saral tarafından yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirilen Vali Öz’e, İl Jandarma Komutanı J.Albay Turgay Aras, İl Emniyet Müdürü Murat Köksal da eşlik etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler