Vali Öz, KTÜ yönetimi ile bir araya geldi

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal ve üniversite yönetimiyle bir araya geldi. KTÜ Sahil Tesislerinde düzenlenen kahvaltı programına rektör yardımcıları, dekanlar ve öğretim görevlileri katıldı.Üniversitelerin bulundukları

Vali Öz, KTÜ yönetimi ile bir araya geldi

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal ve üniversite yönetimiyle bir araya geldi. KTÜ Sahil Tesislerinde düzenlenen kahvaltı programına rektör yardımcıları, dekanlar ve öğretim görevlileri katıldı.

Üniversitelerin bulundukları şehrin kalkınmasında ve gelişmesinde önemli roller üstlendiğini ifade eden Vali Öz, “Karadeniz Teknik Üniversitesi hem Türkiye hem de Karadeniz Bölgesi için çok önemli. Ülkemizin ve ilimizin kalkınmasında önemli iz bırakmış ve bugün de o misyonunu devam ettiren bir yapısı var” dedi.

20140219aw011551_02.jpg

Dünyadaki değişimle beraber Türkiye’de de hızlı bir değişimin olduğunu belirten Öz, şöyle konuştu: “Eğitim sistemimiz de hızlı bir şekilde dönüşüyor. Yeni üniversiteler açılıyor. Dolayısıyla mevcut üniversitemizin fakülteleriyle, enstitüleriyle, laboratuarlarıyla ve diğer birimleriyle birlikte kaliteye önem vermeliyiz. Belli sınırlı sayıda öğrenci üzerinde daha kaliteli öğrenci yetiştirme ve bu öğrencileri hayata hazırlama konusunda giderek rekabetin kızıştığını hep beraber görüyoruz. Üniversitemizde kapasite açığının aksine kapasite fazlalıklarımız oluştuğunu görüyoruz. Bu yüzden yeni kurulan, kurulacak olan yüksek okul ve fakültelerin atıl kalmaması daha kaliteli, uluslar arası standartlarda nasıl bir eğitim sistemi kurabilirizin arayışı içersinde olmalıyız, KTÜ’nün geçmişten gelen birikimini, geleneğini geleceğe aktarmalıyız.”

Teknokent ve biyoteknoloji yatırımları da KTÜ’ye ve Trabzon’a güç katacağını ifade eden Öz, şunları söyledi: “Üniversiteler bir yandan geleceğe yönelik nesilleri yetiştirirken, bir yandan da bulundukları şehirlerin bilim, kültür, sanat ve spor alanlarındaki çalışmalarda lokomotif rol oynayan birimlerdir. Trabzon geçmişi geleneği ve geleceği olan bir şehir. Üniversitemizin çalışmaları ilimizin önünü açacak çalışmalardır. Bu bakımdan üniversitemiz bu şehrin gelişmesinde ve kalkınmasında lokomotif rol oynayacağına inanıyorum. Geçmişte var olan izimizi geleceğe taşıyabilmek için güzel çalışmaları hep beraber yürüteceğiz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel