Vali Öz bir batıda bir doğuda

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, hafta sonu mesaisini Trabzon’un batı kesiminde yer alan Tonya ve Şalpazarı ilçelerine ayırdı.Bu iki ilçenin merkez ve yaylalarında incelemelerde bulunan Vali Öz, beraberindeki İl Özel İdare Genel Sekreteri İbrahim Kul, Çevre

Vali Öz bir batıda bir doğuda

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, hafta sonu mesaisini Trabzon’un batı kesiminde yer alan Tonya ve Şalpazarı ilçelerine ayırdı.

Bu iki ilçenin merkez ve yaylalarında incelemelerde bulunan Vali Öz, beraberindeki İl Özel İdare Genel Sekreteri İbrahim Kul, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ali Vedat Çiftçi, İl Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç ile birlikte bugün de şehrin doğu kısmında yer alan Araklı ve Köprübaşı ilçelerini ziyaret etti.

ARAKLI İLÇEMİZ HIZLI BİR DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜM İÇERİSİNDE

İlk olarak Araklı İlçesine giden Vali, burada Araklı Kaymakamı Adnan Tezcan ile görüştü. Kaymakamdan ilçe hakkında brifing alan Vali Öz, “Araklı ilçemizde var olan belli yatırımları ve programları değerlendirmek, yerinde görmek istedik. Farklı programlar nedeniyle buraya daha önce de gelmiştik. Araklı ilçemiz Trabzon’un ikinci büyük ilçesidir. Hem nüfus, hem kamu, hem de özel yatırım açısından gelişen bir ilçemizdir. Eğitimde, sağlıkta, altyapı ve kırsal altyapı hizmetlerinde bütün kamu kurumlarımızla bu güne kadar önemli çalışmalar yapılmış, bundan sonra da aynı şekilde çalışacağız. Dolayısıyla bütün amacımız vatandaşımızı kamu hizmetlerinden en iyi şekilde yararlandırmak ve kamu yatırımlarını etkin ve verimli bir şekilde yönetmektir” dedi.

dsc_4625.jpg

Ardından İlçe Belediye Başkanı Recep Çebi ile görüşen Vali Öz, başkandan ilçede yürütülen yatırımlar hakkında bilgi aldı. Ziyaretlere ilişkin bir değerlendirme yapan Vali Öz, “Araklı ilçemizde eğitimden, sağlığa kırsal altyapıdan diğer tüm altyapı çalışmalarına kadar birçok alanda bakanlıklarımızın, devletimizin ve hayırseverlerimizin önemli yatırım ve çalışmaları var. Araklı ilçemiz hızlı bir değişim ve dönüşüm içerisinde. Özellikle doğuyu bağlayacak Bayburt tünel ve yolun gelişmesiyle beraber buranın potansiyeli daha da artacaktır. Bu ilçemizin daha güzel yarınlara ulaşmasında hep birlikte çalışacağız. İlçe belediyemizin burada önemli çalışmaları var. Çalışmalarda uyum önemli. Araklıda güzel bir uyum ve çalışma ortamı var. Bunu sürdürebilirsek, sorunları çok daha kolay çözeceğimize ve mesafeleri kısa sürede alacağımıza inanıyorum. Trabzon’umuz önemli yatırımlarla tüm ilçeleriyle hızlı bir şekilde gelişiyor” diye konuştu. Ziyarette Belediye Başkanı Çebi, ziyaretin anısına Vali Öz'e hediye takdim etti.

dsc_4638.jpg

KÖPRÜBAŞI İLÇEMİZİN ZOR COĞRAFİ ŞARTLARINI HEP BİRLİKTE AŞACAĞIZ

Araklı ilçesinde esnafları da ziyaret eden Vali, beraberindekilerle Köprübaşı ilçesine hareket etti. Köprübaşı Kaymakamı Hamza Özer’den ilçe hakkında brifing alan Vali, ardından da İlçe Belediye Başkanı Ali Rıza Hacıefendioğlu’nu ziyaret etti. İlçedeki çalışmalar ve yatırımlar hakkında başkandan bilgi alan Vali Öz, “Köprübaşı ilçemiz zor bir coğrafyada yer alıyor ama yeşili bol bir ilçemiz. İstiyoruz ki burada yaşayan insanlarımız kamu hizmetlerinden gerektiği gibi yararlansın ve burada üretsinler. Devam eden çalışmalarımız var. Zor coğrafya şartlarında üretim yapmalarını geliştirecek çalışmalarımız var. İnsanlarımızı burada tutabilecek üretimi yapmak için, göçü önlemek için geliştirilen projeleri takip ediyoruz. Kamu hizmetlerinde belli bir standardı yakaladık. Bu hizmetleri daha da geliştirmek için hep birlikte gayret göstereceğiz” dedi.

 Vali Öz, ilçede bulunan esnafları da ziyaret ederek onların dertlerini ve taleplerini dinledi, acil olan sıkıntıların giderilmesi için de ilgili müdürlere talimat verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel