Vali Kızılcık'tan YGS açıklaması

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık 1 Nisan 2012 Pazar günü yapılacak Yüksek Öğretime Geçiş Sınavına (YGS) katılacak öğrencilere başarılar diledi.Vali Kızılcık, geleceğimiz olan gençlerin bu sürecinde herkesin kendilerine yardımcı olması gerektiğini vurgula

Vali Kızılcık'tan YGS açıklaması

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık 1 Nisan 2012 Pazar günü yapılacak Yüksek Öğretime Geçiş Sınavına (YGS) katılacak öğrencilere başarılar diledi.

Vali Kızılcık, geleceğimiz olan gençlerin bu sürecinde herkesin kendilerine yardımcı olması gerektiğini vurgulayarak sözlerine şöyle devam etti:

“Öğrencilerimizin gelecekleri için büyük bir önem arz eden ve hayatlarının dönüm noktası olan YGS Sınavında her yıl olduğu gibi bu yılda büyük başarılar elde edeceğine inancım tamdır.

 

Bu sınav için gece gündüz ders çalışan, uykusundan, oyunundan, eğlencesinden fedakarlık yapan gençlerimiz, arzu ettikleri bölüme girebilmek için yaptıkları azimli çalışmalarının faydasını mutlaka göreceklerdir.

 

İnsan hayatının önemli dönüm noktalarından biri olan YGS sınavı üniversite için önemli bir adımdır. Bu durum strese ve gerilime neden olmamalıdır. Gençlerden beklentimiz iyi yetişmiş, dünyayı tanıyan, kendine güvenen, araştıran ve sorgulayan, milli ve manevi değerlerine bağlı bir insan olmalarıdır.

 

Değerli veliler, çocuklarınızın başarılı olmasında en büyük görev sizlere düşmektedir. Çocuklarımızın bu uzun çalışma maratonu sonunda üniversiteyi kazanmaları en büyük dileğimizdir. Siz ebeveynlerin yanlış tutum ve davranışları, onların var olan kaygılarını daha da arttırmaktadır. Bu sebeple süreçte siz velilerin daha duyarlı olmaları çocuklarınızın yararına olacaktır.

 

Sınava girecek öğrencilerimizin motivasyonlarını olumsuz yönde etkileyecek bütün olumsuzlukları ortadan kaldırmak için Belediye Başkanlığı, Emniyet Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü ile diğer ilgili tüm kamu kurum ve kuruluşları tarafından gerekli tedbirler alınmıştır. Öğrencilerimizin başarılarını olumlu yönde etkileyecek olan bu tedbirlere bütün halkımızın eksiksiz olarak uyacaklarına inanıyorum.

 

Bu vesileyle öğrencilerimizi yetiştiren, onlara emek ve destek veren tüm öğretmenlerimiz ile ailelerine teşekkür ediyor, YGS’ye girecek olan öğrencilerimize başarılar diliyorum.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler