Vali Kızılcık'tan yerinde inceleme

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Beşikdüzü ilçesindeki sağanak yağış sonucu meydana gelen su baskınlarında can kaybının olmamasının kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Kızılcık, selden çıkarılması gereken dersler olduğunu belirtti. Vali Kızılcık, ilçe m

Vali Kızılcık'tan yerinde inceleme

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Beşikdüzü ilçesindeki sağanak yağış sonucu meydana gelen su baskınlarında can kaybının olmamasının kendilerini mutlu ettiğini söyledi. 

Kızılcık, selden çıkarılması gereken dersler olduğunu belirtti.
 
Vali Kızılcık, ilçe merkezinde su baskınlarının olduğu alanları, Beşikdüzü Kaymakamı Alaattin Aktaş Belediye Başkanı Ramis Uzun ve belde belediye başkanları ile gezerek iş yerleri hasar gören esnafa geçmiş olsun dileğinde bulundu. 
 
Vali Kızılcık, incelemenin ardından yaptığı açıklamada, bu sabah saat 4.00 sıralarında başlayan yoğun lokal yağışın ilçe merkezini etkilediğini belirtti.
 
Kızılcık, "Yağmur 4 - 5 saat sürdü. Birçok iş yerinde su baskınları meydana geldi. İş yerlerinde maddi hasarlar var, can kaybının olmaması bizi oldukça mutlu etti. Her şeyden önce can kayımızın olmaması bizi mutlu eden tarafı ama maddi olarak özellikle dükkânlarımızın, ticaret hanelerimizin bodrum katlarını ve apartman girişlerini su bastı.
 
2.20121009151908.jpg
 
Yağmurun başladığı saatten itibaren Kaymakamımız ve Belediye Başkanımız ve afet işlerimiz olmak üzere gerekli tedbirleri aldılar. Çok şükür dediğim gibi can kaybının yaşanmamasına neden oldular" dedi. 
 
Kızılcık, "Bir vatandaşımız heyelan gelir endişesiyle korkudan dolayı rahatsızlanmış. Bir vatandaşımızda dereye düşmüştü fakat afet ekiplerimiz çok şükür onu kurtardı. Buradan çıkarmamız gereken dersler var. Özellikle alt yapıyı yaparken çok dikkatli olmamız gerekir.
 
Su giderlerinin üzerlerini kapatmamamız gerektiğini bir kere daha bu sel bize göstermiş oldu. Zira ufak bir ağacın yada çırpının gelmesiyle kapanıyor. Ondan sora da ilçeyi küçük bir havuz haline getirmesine akabinde de bu manzaranın yaşanmasına neden oluyor" diye konuştu.
 
Altyapının çok önemli olduğunu, bu tür çalışmalar yapılırken dikkatli davranılması gerektiğini vurgulayan Kızılcık, "Altyapıdan kaynaklanan bazı sorunlar bu tür olumsuzlukların yaşanmasına neden olabiliyor.
 
İlçede köy yollarında bir sorun yok. İş yerlerindeki suların temizlenmesi için çalışmalar sürüyor. Zararların karşılanması için hasar tespit çalışmalarına bugünden itibaren başlanacak" diye konuştu. 
 
7.20121009151920.jpg
 
Kızılcık, suların bazı okulların bahçelerinde birikmesi nedeniyle ilçede okulların bugün tatil edildiğini de sözlerine ekledi.
 
Beşikdüzü Kaymakamı Alaattin Aktaş, "İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, DSİ, Karayolları, Trabzon Belediyesi ve İl Özel İdaresi'ne ait ekipler, iş makineleriyle suyun tahliyesi için çalışma yürütüyor.
 
Çalışmalar sayesinde ilçe merkezinde biriken suyun büyük bölümü tahliye edildi ancak yağış devam ediyor" dedi.
 
Öte yandan, Beşikdüzü - Şalpazarı yolu, Akkese köyü mevkisinde meydana gelen heyelan nedeniyle ulaşıma kapandı.
 
Yol kenarında bulunan Ali Yanar'a ait 61 PC 383 plakalı park halindeki otomobil, heyelan sonucu kısmen toprak altında kaldı.
 
Yol, iş makinelerinin çalışması sonucu tek şeritten ulaşıma açıldı, otomobil toprak altından çıkarıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel