Vali Kızılcık Uyardı

Uzungöl’de turistik bir tesisin salonunda devam eden seminere katılan kursiyerlere hitaben bir konuşma yapan Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, dünya çapında bilinen ve ülkemizin gözbebeği Uzungöl’deki tesislerde sertifikası olmayan hiç bir personelin çal

Vali Kızılcık Uyardı
Uzungöl’de turistik bir tesisin salonunda devam eden seminere katılan kursiyerlere hitaben bir konuşma yapan Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, dünya çapında bilinen ve ülkemizin gözbebeği Uzungöl’deki tesislerde sertifikası olmayan hiç bir personelin çalışamayacağını söyledi.
 
Turizmin sadece güneşi, denizi, yeşili ve doğayı pazarlamakla olamayacağının altını çizen Vali Kızılcık “Bu değerlerimizin yanında hizmet sektörünün de önemi bir adım öne çıkmaktadır. O nedenle biz devlet olarak eğitim konusunda her türlü desteği veriyoruz. İşletme sahiplerimizin de bu eğitimlerden tüm çalışanlarını geçirmesini, hatta eğitim sertifikası olmayanları çalıştırmamalarını istiyoruz” dedi.
 
“Ben bu konuyu çok önemsiyorum. Yapacağım denetimlerde çalışanların sertifikasına bakacağım” diyen Vali Kızılcık “Dünyanın dört bir yanından gelen misafirlere hizmet eden işletmelerimiz eğitimsiz personel çalıştıramaz. Gelen misafirlere sadece turist gözüyle bakılarak para kazanalım düşüncesinde olunmaması gerekir. Bu işi gönül vererek yaparsak gelen misafir memnun kalır bir daha gelir ve onun önereceği birçok başka misafirin de gelmesini sağlamış oluruz” şeklinde konuştu.
 
Vali Kızılcık, eğitime katılan kursiyerlere ve eğitimi veren KTÜ öğretim üyelerine de teşekkür etti. Vali Kızılcık daha sonra işletmeleri gezerek işletme sahipleri, çalışanlar ve misafirlerle sohbet etti. Bir işletme sahibinin, Uzungöl’de sahte gıda maddeleri ve özellikle sahte bal satıldığını söylemesi üzerine Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürüne talimat veren Kızılcık, habersiz denetimler yapmasını ve gerekli cezai müeyyidelerin uygulaması talimatını verdi.
 
Vali Kızılcık “ Bizim için insan sağlığı çok önemli yediğimiz gıdalara mutlaka dikkat etmeliyiz. Sahte ve kullanım süresi dolmuş gıda maddeleri satanlara asla müsaade etmeyeceğiz. Tüketicilerimiz bu konuda duyarlı olsun ve ilgilileri mutlaka uyarsınlar” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel