Vali Kızılcık sempozyuma katıldı

Anne ve Bebek Sağlığı Vakfı tarafından düzenlenen aile konulu sempozyuma, Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sez

Vali Kızılcık sempozyuma katıldı

Anne ve Bebek Sağlığı Vakfı tarafından düzenlenen aile konulu sempozyuma, Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sezer Şener Komsuoğlu, Anne ve Bebek Sağlığı Vakfı kurucularından ve Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Asiye Nuhoğlu, Trabzon Tabipler Odası Başkanı Prof. Dr. Yakup Arslan, doktorlar ve hemşireler katıldı. 

 
Vali Kızılcık, açılışta yaptığı konuşmada, anne ve bebek sağlığının önemine dikkati çekerek, Türkiye'nin anne ve bebek sağlığı konusunda dünya ülkeleri arasında ilk 5'te yer aldığını söyledi. 
 
 Kızılcık, anne ve bebek sağlığına önem verilmesi gerektiğini belirterek, ''Ülkemizde ve Trabzon'umuzda bebek sağlığında elde ettiğimiz başarı ile gurur duyuyoruz. 2002 yılından bu yana sağlıkta yakalanan başarının ana faktörleri siz sağlık çalışanlarısınız. Sizler bu başarıyı gece gündüz demeden, fedakarca çalışarak elde ettiniz'' diye konuştu. 
 
Koruyucu sağlık hizmetlerine öncelik verilmesi gerektiğini ifade eden Kızılcık, ''Yeni düzenleme ile Türkiye'de artık herkes aile hekimine sahiptir. Bu uygulamada amaç insanımızın hastalanmasını önlemektir. Bunun da ilk ayağı siz aile hekimlerisiniz. Bunun ikinci merhalesi olan tedavi hizmetlerinin verilmesi ve olumlu bir sonuca ulaşılması gelmektedir'' dedi. 
 
Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu ise bu tür organizasyonların Trabzon'da yapılmasından duyduğu memnuniyeti ifade ederek, ''2002 yılından beri sağlıkta dönüşüm başlatıldı. Bu adeta bir ihtilaldir. Bu değişimde ambulans uçak ve helikopterler devreye girdi. Bir vatandaşımız artık her yıl doktoruyla 5-6 kez bir araya gelebiliyor. Anne ve bebek ölümlerindeki azalmalar dünya sıralamasında Türkiye'yi ilk sıralara taşımıştır. Bu bizim için sevindirici bir gelişmedir'' diye konuştu. 
 
Anne ve Bebek Sağlığı Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Nuhoğlu ise, amaçlarının anne ve bebek sağlığını korumak, yaşam kalitelerini yükseltmek olduğunu belirtti. 
     

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel