Vali Kızılcık Ersöz’e plaket verdi

 Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Halis Yunus, Ersöz beraberinde Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Doç. Dr. Mustafa Kemal Biçerli ile birlikte Vali Dr. Recep Kızılcık’ı ziyaret etti.2012-2013 Eğitim Öğretim döneminde uygulamaya konan 4+4

Vali Kızılcık Ersöz’e plaket verdi

 

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Halis Yunus, Ersöz beraberinde Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Doç. Dr. Mustafa Kemal Biçerli ile birlikte Vali Dr. Recep Kızılcık’ı ziyaret etti.

2012-2013 Eğitim Öğretim döneminde uygulamaya konan 4+4+4 programının değerlendirilmesini, okullar hayat bulsun projesinin uygulamalarını incelemek, bölgesel olarak neler yapıldığını gözlemlemek ve bu anlamda istişarelerde bulunmak üzere Trabzon’a gelen Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Halis Yunus Ersöz ile Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Doç. Dr. Mustafa Kemal Biçerli’nin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Kızılcık, “Tabi ki çocuklarımızın, gençlerimizin eğitimi geleceğimiz açısından önemlidir.

Şüphesiz uygulanan müfredatın temel amaçlarından bir tanesi de 21. Yüzyılda hem 2023, hem de 2071 hedeflerini gerçekleştirecek olan çocuklarımızın çağın gereklerine uygun, kendilerine güvenen, analitik düşünebilen, sorgulayıcı gençler olarak yetişmesidir.

Zaten bakanlık olarak, devlet olarak bizlerde burada bu proje ve anlayış çerçevesinde çocuklarımızın en iyi şekilde eğitim öğretimlerine devam etmeleri için çaba sarf ediyoruz. Bunların ara değerlendirmelerinin yapılması ülke genelindeki tecrübelerin iyi örnek uygulamalarının diğer illerle paylaşılması, başarının daha üst noktalara taşınması ve görülen eksikliklerin anında giderilmesi için fevkalade önem arz ediyor.

Bölgemizde iki gündür yaptığınız toplantıların ilimize, bölgemize ve ülkemize önemli katkıları olacağına inanıyorum” dedi.

Ersöz ise eğitim konularına sahip çıkma hassasiyetinden dolayı Vali Kızılcık’a teşekkür ederek “Eğitim aslında Milli Eğitim Bakanlığının tek başına çözebileceği bir konu değildir.

Tüm aktörlerin, belediyelerin, sivil toplum örgütlerinin valiliklerimizin hep beraber katkı sağlayarak koordinasyonu ile birlikte yürütülecek ve böylece daha nitelikli, küresel rekabetin gerektirdiği özelliklere sahip gençlerimizi yetişeceğine inanıyoruz.

 Temel unsur insan olduğu için kalkınmanın temel anahtarı da insan olarak görülüyor. Türkiye 2023, 2071 hedeflerine ulaşacaksa, dünyanın 10 büyük ekonomisi arasına girecekse, bu ancak eğitim düzeyimizi yükseltmekle mümkün olur.

Bu çocuklarımızın daha iyi eğitim almasını kapsıyor ve toplumun tüm kesimlerinin eğitim almasını içeriyor.

Bizde Trabzon ve çevresinde iki gündür yapılan çalışmaları yerinde gördük. Türkiye 4+4+4 eğitim sistemine geçişle hızlı bir değişim gerçekleştirdi. Neler yaptık ve bundan sonra neleri yapacağız diye bir değerlendirme yaptık.

 İnşallah daha geleceğe hazır, daha rekabet gücü yüksek, daha mutlu ve bütüncül bir insan ortaya çıkartma yönündeki bu gayretlerimizde başarıya ulaşırız diye düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Vali Kızılcık Milli Eğitim Müsteşar Yardımcısı Ersöz’e ve Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Biçerli’ye ziyaretin anısına plaket verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel