Vakfıkebir'de onarım tartışması!

 Red kararırın ardından Başkan Hayri Birinci, kendini savunurken, meclis üyeleri, “Kimse belediyenin hizmetlerini engellemiyor” dedi. Vakfıkebir Belediye Meclis Toplantısı, Sabri Bahadır Kültür Merkezi’nde halka açık yapıldı. Toplantıda 4 ve 5. maddelerin

Vakfıkebir'de  onarım tartışması!

 Red kararırın ardından Başkan Hayri Birinci, kendini savunurken, meclis üyeleri, “Kimse belediyenin hizmetlerini engellemiyor” dedi. Vakfıkebir Belediye Meclis Toplantısı, Sabri Bahadır Kültür Merkezi’nde halka açık yapıldı. Toplantıda 4 ve 5. maddelerin 9-2 AK Partili meclis üyeleri tarafından reddedilmesinin ardından sert tartışmalar yaşandı. MHP’li iki meclis üyesi kararlara evet oyu verdi. Bir önceki toplantıda ilçeye yapılması planlanan bazı yatırımların AK Partili meclis üyeleri tarafından ret edilmesinin ardından Belediye Başkanı Hayri Birinci meclis toplantılarını halka açma kararı aldı.

Sabri Bahadır Kültür Sitesi’nde yapılan toplantıya muhtarlar ve vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Toplantıda gündemdeki maddeler sırasıyla görüşüldü.  Dördüncü maddeye gelindi. Vakfıkebir Belediye tarafından ilçe sahilinde terminal ve Yavuz Selim Camii arasında kalan alana uygulanacak olan proje AK Partili üyelerin tamamının(9) kararıyla ret edildi.

Ardından Büyükliman İçme ve Kullanma Suyu projesi nedeniyle hasar gören yerlerin onarımı için malzeme satın alınmasını öngören beşinci maddeye geldi.

Belediye Başkanı Hayri Birinci yaptığı konuşmada; “44 trilyon lira devletimiz grup içme suyuna ayırdı. Deregözü ve Ballı Köyü’nde gelen bir su projemiz var. Beş belediye bu projeyi hayata geçirecek.  Geçmişte bazı nedenlerden dolayı hayata geçirilemedi. Bizlere nasip oldu. Şimdi bu proje yapılırken, köy muhtarlarımız geldiler bizim yollarımızı biz döktük şimdi siz bu yollarımızı kıracaksınız. Kırma kırında sonuçta bu yollarımızı kim yapacak? Biz yapacağız dedik. Bu konuda muhtarlarımızla aramızda bir protokol yaptık. Şimdi yollarımız perişan muhtarlarımız büyük sıkıntılar çektiler. Geçen yıl bu yıkılan yollarımızı yapamadık. Bu sene su nedeniyle kırdığımız yerleri asfalt yapmak istiyoruz. Yapacağımız iş İller Bankası’ndan kredi alacağız ve Özel İdare’ye aktaracağız. Özel İdare de gelip bu yolları eski haline getirecek. Beşinci maddenin özü bu konuda sizlerden yetki istiyoruz. Bu yetkinini aynısı proje içerisinde yeralan diğer dört belediyemiz belediye meclislerinden bu kararı oy birliği ile çıkardılar.” dedi.

Ardından yapılan oylamada 9-2 beşinci madde ret edildi. MHP’nin iki meclis üyesinin evet oyu kararı değiştirmedi. Ret kararın ardından tartışmaların tansiyonu yükseldi. Toplantıya katılan muhtar ve vatandaşlar AK Partili belediye meclis üyelerine tepki gösterdiler.

Ret kararının ardından Belediye Başkanı Hayri Birinci; “Bu ilçe hepimizin sahip çıkmamız lazım. İlçemiz için kim bir çivi çakıyorsa Allah ondan razı olsun.

AK Partili Belediye Meclis üyesi Yusuf Şentürk ret kararıyla ilgili yaptığı konuşmada; “Biz belediye mücavir alanlarla ilgili karar alırız. Köylerle ilgili bir karar alma şansımız yok. Köylerimize verilmiş bir söz varsa bu su birliğine bağlı belediye başkanlarımızın sözüdür. Biz ret kararı vermekle belediyenin hizmetlerini engelliyormuş gibi bir hava oluştu. Asla bir şey yoktur. Biz dört yıldan beri belediyemize kaynak temini bakımından birçok karara imza attık.” dedi.

Grup içme suyunun geçmesi nedeniyle köyündeki yollar büyük zarar gören Deregözü Köyü Muhtarı Ahmet Hacıfettahoğlu; “Bizlerle protokol yapıldı. Beton ve asfalt yollarımızı yıktınız. Şimdi bu yollarımızı kim yapacak?” diye tepkisini dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel