Vakfıkebir üvey evlat mı?

Vakfıkebir’de uzun yıllardır hasretle beklenen Organize Sanayi Bölgesi, son zamanlarda gündeme gelen liman projesi ve geçmiş yıllarda defalarca söz verilmesine rağmen bir türlü yıkılıp yapılamayan Kemaliye İlköğretim Okuluna yeni bina yapımı gibi konulard

Vakfıkebir üvey evlat mı?

Vakfıkebir’de uzun yıllardır hasretle beklenen Organize Sanayi Bölgesi, son zamanlarda gündeme gelen liman projesi ve geçmiş yıllarda defalarca söz verilmesine rağmen bir türlü yıkılıp yapılamayan Kemaliye İlköğretim Okuluna yeni bina yapımı gibi konularda hiçbir olumlu adımın atılamaması ilçede tepki ile karşılanıyor.

OSB hayal oldu

Vakfıkebirlilerin bekledikleri en büyük yatırım olan Trabzon’un 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde bir türlü kazma vurulamıyor. Yaklaşık olarak 20 yıl önce yapılması planlanan ancak istimlak sorunları nedeniyle bir türlü yapımına başlanılamayan Organize Sanayi Bölgesi ilçenin en önemli gündem maddelerinden birisi olarak gündemde kalmaya devam ediyor. Baliya Bölgesinde yapılması planlanan Vakfıkebir OSB için geçtiğimiz yıllarda Trabzon Valiliğinin girişimleri sonucu hak sahipleri ile anlaşma yoluna gidilmiş ve alacaklarından indirim yapmaları istenmişti. Birkaç hak sahibi dışında devletin önerdiği oranda indirim yapmayı kabul eden hak sahiplerine verilmek üzere ödenekte çıkartılmıştı. Ayrıca indirim yapmayı kabul etmeyen hak sahiplerinin yerlerinin devre dışı bırakılması seçeneği üzerinde de fikir birliği oluşmuştu. Ancak istimlak bedelleri için gereken ödeneğin tamamı bir türlü çıkartılamadı.

Vakfıkebir halkı kandırıldı mı?

Methiyeler düzülerek Vakfıkebir’e büyük müjde şeklinde lanse edilen liman projesi fiyaskoyla sonuçlandı. Projenin askıya alınması bir yana iptal edildiği konuşuluyor.  Universal Çimento Sanayi AŞ Yönetim Kurulu Üyesi Mete Bülgün, 5 Şubat 2013 tarihinde Vakfıkebir’de yapılan toplantıda ilçe halkına liman projesinin Tonya Çimento Fabrikasından ayrı bir proje olduğunu ve kısa bir süre içerisinde çalışmalara başlanılacağını açıklamıştı. Ancak aradan geçen zaman ilçe halkının kandırıldığını gösterdi.

Kemaliye okuluna ne oldu?     

Vakfıkebir’de yılan hikayesine dönen bir başka konu çok kötü şartlarda eğitim-öğretim yapılan Kemaliye İlköğretim Okulu’na  yeni binası yapımı. İlçede iktidar partisi yetkilileri tarafından defalarca söz verilmesine ve aradan gecen uzun yıllara rağmen yeni eğitim döneminde bu okulda öğrenim gören öğrenciler yine günümüzde hiçbir ilçede bulunmayan eski bir binada eğitime başlayacaklar.

Vakfıkebir neden mağdur ediliyor?   

İlçeye verilen sözlerin tutulmaması Vakfıkebir kamuoyunda tepki ile karşılanıyor. Vakfıkebirliler, bizden yıllar sonra yapımına karar verilen Akçaabat OSB’de bacalar tütmeye hazırlanırken ve burası için milyonlarca lira ödenek çıkartılırken Vakfıkebir’deki OSB’nin istimlak sorunu 20 yıldır neden çözülemiyor? Liman dendi söz verildi. Şimdi iptal olmuş. Bir yetkili çıkıpta bu sözleri verenlere halkımızı neden kandırdınız diye sormuyor? Kaç yıldır iktidar partisi yetkilileri Kemaliye İlköğretim Okuluna yeni bina yapılacak diye sözler veriyorlar. Ancak okullar başladı, bu sözler unutuldu. Aradan geçen bunca yıla rağmen bu ilçeye bir okul yapmak çok mu zor? şeklindeki sorulara yanıt bekliyor.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel