"Vakfıkebir ekmeği israf edilmesin"

Trabzon’un Vakfıkebir ilçesinde fırın işletmecisi Yusuf Baltürk, dünya klasiği olan Vakfıkebir ekmeğinin israfının olmaması gerektiğini belirtti.Baltürk, Vakfıkebir ekmeğinin günlük değil haftalık yetebileceğini kaydederek şöyle konuştu: “Son günlerde gün

"Vakfıkebir ekmeği israf edilmesin"

Trabzon’un Vakfıkebir ilçesinde fırın işletmecisi Yusuf Baltürk, dünya klasiği olan Vakfıkebir ekmeğinin israfının olmaması gerektiğini belirtti.

Baltürk, Vakfıkebir ekmeğinin günlük değil haftalık yetebileceğini kaydederek şöyle konuştu: “Son günlerde gündemi meşgul eden ekmek israfı Vakfıkebir ekmeği için geçerli değildir. Biz, Vakfıkebir olarak Başbakanımızın arzulamış olduğu israfı mümkün olmayan ekmeği imal ediyorduk. Çünkü bizim ekmeğimiz kısa sürede bayatlamamasından dolayı israf edilmiyor ve her şekilde bu ekmek tüketiliyor. Zaten biz ekmeği yaparken insanların her gün ekmek almaktansa bir haftalık ekmeğini almasını hedef alarak imal etmeye çalışıyoruz.”

Vakfıkebir ekmeğinin anavatanının Vakfıkebir olduğunu ifade eden Baltürk, şunları söyledi: “Çıkış noktası burasıdır. Buranın doğal koşullarına özgü bir ürünümüzdür. Türkiye’nin bazı yerlerinde imalatı yapılabilir, ancak Vakfıkebir’de üretildiği gibi yüzde yüz kalitesini tutturmak mümkün olmaz.

Hava koşullarını dikkate aldığınız zaman yüzde seksen olur. Bu yüzden ekmeğimizin dışarılarda yapılamamasının nedenleri ekmeği yapan kişiye de bağlıdır. Çünkü bu ekmeği üretmek büyük özveri gerektirir. Vakfıkebir ekmeğinin yapılması zordur, daha maliyetlidir.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel