Vakfıkebir Devlet Hastanesi Açıldı

 Yapımına 2 yıl önce başlanan Vakfıkebir Devlet Hastanesi ve Acil Servisi hizmete açıldı.120 yatak kapasiteli hastane için toplam 20 milyon lira harcandı. Yapımına 2 yıl önce başlanan Vakfıkebir Devlet Hastanesi ve Acil Servisi hizmete açıldı. 120 yatak k

Vakfıkebir Devlet Hastanesi Açıldı

 

Yapımına 2 yıl önce başlanan Vakfıkebir Devlet Hastanesi ve Acil Servisi hizmete açıldı.120 yatak kapasiteli hastane için toplam 20 milyon lira harcandı.
 
Yapımına 2 yıl önce başlanan Vakfıkebir Devlet Hastanesi ve Acil Servisi hizmete açıldı. 120 yatak kapasiteli hastane için toplam 20 milyon lira harcandı.
 
AK Parti Vakfıkebir İlçe Başkanı Enver İskenderoğlu, "2010 yılında başladığımız Vakfıkebir Devlet Hastanesi'nin inşaatının sona ermesiyle birlikte, pazartesi günü hastanenin 'Acil Servis' bölümü vatandaşımızın hizmetine açıldığını söyledi. Hastane için çok büyük mücadele verdiklerini anlatan İskenderoğlu, şöyle devam etti: "Sabrın sonu selamettir.' derler. Bizler de sabrın sonunu güzel ve modern bir tesis olarak göreceğiz. Hastanemiz pazartesi günü 'Acil Servis' bölümü ile vatandaşlarımızın hizmetine açılmıştır. Poliklinikler ve servislerde cumartesi ve pazar günü, taşınarak hizmete açılacak." dedi.
 
Vatandaşları uzun süre beklettiklerini ve artık rahata kavuşma zamanlarının geldiğini ifade eden İskenderoğlu, "Vakfıkebir Devlet Hastanesi'ni Ramazan Bayramı öncesi bölgenin hizmetine sunacağız. Hastanenin 120 yatak kapasitesine sahip olacağını, 12 yoğun bakım ünitesi, 10 diyaliz ünitesi ve 900 metrekare acil servisiyle Vakfıkebir'e hizmet vereceğini anlatan İskenderoğlu, şu bilgileri verdi: "Mevcut haliyle bölge hastanesi konumundaki hastanemiz yeterli. Fakat ileriye dönük olarak ihtiyaç olabilir diye önündeki 4 dönümlük arsayı da satın alacağız. Böylece hastanenin geleceğe dönük olarak büyümesine de imkan sağlamış olacağız."
 
Hastanenin 20 gün önce faaliyete geçeceğini fakat aksaklıklar nedeniyle bugüne kadar geciktiğini dile getiren İskenderoğlu, "Hastane inşaatında ufak tefek eksiklikler var bu eksiklikleri tamamlamamız gerekiyordu. Hastanenin taşınma işlemi bittiğinde ise yine küçük çaplı aksaklıklar meydana gelecek. Bu aksaklıklar büyük boyutta sorun olmayacağı için en kısa zamanda sorunları çözerek halkın hizmetine sunacağız." diye konuştu.
 
Vakfıkebir Devlet Hastanesi için 14 milyon lira harcandığını, bu rakamın 6 milyon lirasının sadece tıbbi cihazlar için ödendiğini anlatan İskenderoğlu, "Bu yatırımın toplam değeri 20 milyon lira. Başta Sağlık Bakanımız olmak üzere emeği geçen herkese minnettarız." şeklinde konuştu.
 
Hastane, Vakfıkebir ilçesinin yanı sıra Beşikdüzü, Çarşıbaşı, Tonya, Şalpazarı, Eynesil ve Görele'den gelen binlerce hastaya hizmet veriyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler