Vakfıkebir CHP'den bıyıklı protesto açıklaması

CHP’den Vakfıkebir İlçesi belediye başkanlığı için aday adayı olan ancak erkek bir partilinin aday gösterilmesi nedeniyle protesto için sosyal paylaşım sitesinden bıyıklı resmini yayınlayan Sevcan Pank’ın tepkisi ile ilgili olarak açıklama yapan CHP İlçe

Vakfıkebir CHP'den bıyıklı protesto açıklaması

CHP’den Vakfıkebir İlçesi belediye başkanlığı için aday adayı olan ancak erkek bir partilinin aday gösterilmesi nedeniyle protesto için sosyal paylaşım sitesinden bıyıklı resmini yayınlayan Sevcan Pank’ın tepkisi ile ilgili olarak açıklama yapan CHP İlçe Başkanı Mehmet Keskin, “Üyemiz hiciv hakkını kullanmıştır” dedi.

30 Mart 2014 yerel seçimlerinde CHP’nin kendisini Vakfıkebir Belediye Başkan adayı göstermemesine ve sadece erkeklerin aday gösterildiğine dikkat çekmek için bıyık takarak sosyal paylaşım sitelerinde protesto eylemi yapan Sevcan Pank’ın bu davranışını makul karşılayan CHP Vakfıkebir İlçe Başkanı Mehmet Keskin, “Bizler çoğulcu demokrasiye inanıyoruz. Üyemizin hiciv hakkını kullanması bizleri rahatsız etmez” diye konuştu.

Keskin, Vakfıkebir’de CHP’nin 35 bayan üyesi bulunduğunun altını çizerek, “Trabzon’da CHP’nin iki bayan il delegesi bulunan tek ilçe Vakfıkebir’dir. Biz parti olarak bayanlara ve gençlere çok önem veriyoruz. 2014 yerel seçimleri için Genel Merkezimize 5 aday adayı ismi bildirdik. Parti tüzüğü gereğince ön seçim yapılmadı ve anketleri değerlendiren Genel Merkezimiz de sayın Emin Uludüz’ün aday gösterilmesi konusunda karar verdi. İlçe, il ve genel merkez teşkilatımızın gösterdiği adayın etrafında kenetlenip seçime gitmek zorundayız. Ayrıca, aday gösterilmediği için protesto eylemi yaparak bunu sosyal medyada yayınlayan üyemize teşkilat olarak kesin aday gösterilecek diye bir söz vermedik. Yaptığı davranış doğru olmamakla birlikte hiciv hakkını kullanmıştır” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel